Anelka Çin yolcusu

Chelsea'den nereye gideceği merak konusu olan Fransız yıldız Nicolas Anelka, Çin kulübü Shanghai Shenhua ile el sıkıştı.

Anelka Çin yolcusu
06 Aralık 2011 Salı 14:58 tarihinde eklendi.

 

Chelsea'nin golcüsü Nicolas Anelka'nın geleceğindeki belirsizlik kayboldu. Fransız golcü, Çin kulübü Shenhua ile prensip anlaşmasına vardı.
 
Şangay'ın yerel gazetesi Oriental Sports Daily'nin haberine göre, Shenhua ve Anelka bir hafta önce prensip anlaşmasına vardılar.
 
Çin kulübü Anelka'ya bir yıl için 7.5 milyon avro ödeyecek. Resmi sözleşmenin yakın zamanda imzalanması bekleniyor.
 
Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen ünlü oyuncu Ocak 2008'de Bolton Chelsea'ye transfer olmuştu. Drogba'nın gölgesinde kalsa da gösterdiği performans ile Mavililerde kendine sağlam bir yer edinen Anelka, sene başında Fernando Torres'in rekor bir ücretle Liverpool'dan alınmasıyla gözünü yeni seçeneklere dikti. İsmi çeşitli kulüplerle anılan oyuncu gözünü yeni seçeneklere dikti.
 
Chelsea Menajeri Andre Villas-Boas, geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte Anelka'nın ayrılma isteğinin yönetim tarafından kabul edildiğini duyurmuş, Fransız yıldız da ismini açıklamamasına rağmen hangi takıma gideceğine karar verdiği açıklamıştı.
 
145 maçta Chelsea forması giyen oyuncu 59 gol kaydederken, iki maçta da sarı kart gördü.
 
(Goal.com)