Anonymous kendi WikiLeaks'ini kurdu

Uluslararası siber-eylemci grubu Anonymous, kamu kurumları ve firmalar hakkında ele geçirdiği gizli belgeleri yayımlamak için web sitesi açtı.

Anonymous kendi WikiLeaksini kurdu
01 Temmuz 2011 Cuma 09:52 tarihinde eklendi.

 

Hacktivistler grubu Anonymous, ele geçirilen gizli belgeleri açıklayacağı bir websitesi kurdu. HackerLeaks adlı sitede yayımlanan ilk bilgilerse Orlando belediyesinin yöneticilerine ait.
 
Dünyanın her ülkesinden ‘beyaz şapkalı’ hackerların katıldığı uluslararası siber-aktivistler grubu Anonymous, eylemleri sırasında ele geçirilen ve açıklanmasının kamu yararına olduğuna inandıkları belgeleri WikiLeaks modeliyle açıklayacak.
 
HackerLeaks sitesindeki açılış mesajında, Wikİleaks’in model alındığı, temel amacın hackerlar için emniyetli, güvenilir ve anonim bir ‘hassas belge açıklama platformu yaratmak’ olduğu belirtildi. Mesajda ayrıca gelen bilgilerin doğruluğunu gözden geçrileceği ve arzu edilen azami siyasi etkinin yaratılması için her türlü medyatik çalışmanın yapılacağı ifade edildi.
 
Yeni sızıntı sitesinin ilk kurbanlarıysa ABD Orlando belediyesinin üst yöneticileri oldu. Belediye başkanı dahil yöneticilerin kişisel bilgilerini yayımlayan Anonymous, kentte belediyeden izin almadan evsizlere yemek dağıtan ve belediye tarafından göz altına aldırışan sivil toplum örgütünü desteklemek için bir haftadır belediye kurumlarının web sitelerine saldırı düzenliyor.

NTV