İçişleri’ni yokladılar

Anonymous hacker grubu, dün İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesini hedef aldığını açıkladı

İçişlerini yokladılar
16 Haziran 2011 Perşembe 08:25 tarihinde eklendi.

 

Anonymous hacker grubu, dün İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesini hedef aldığını açıkladıktan sonra, siteye yarım saat erişilemedi. Grubun yeni hedefi Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi
 
Türkiye’de 22 Ağustos’ta hayata geçecek internete yönelik filtre uygulamasını gerekçe göstererek siber saldırılar başlatan Anonymous hacker grubu harekete geçti. 22 Ağustos’a kadar gerçekleşecek saldırılarda ilk hedefin dün saat 15’te İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesi olduğu açıklandı.

Siteye saat 15:05’ten itibaren yaklaşık yarım saat erişilemedi. Bakanlığın açıklama yapmamasından dolayı, siteye erişimin kısa süre durmasının saldırılan dolayı mı yoksa yoğunluktan dolayı mı olduğu netlik kazanmadı. Anonymous’un gerçekleştireceği saldırıları takip eden Bilgi Güvenliği Akademisi de, harekete geçerek 22 Ağustos’a kadar devam edecek saldırıları izlemeye başladı.

Bilgi Güvenliği Akademisi’nden Bilgi Güvenliği Uzmanı Hüzeyfe Önal, ‘Kamu Gözetleme Sistemi’ adında bir yazılım oluşturduklarını ve kamu kurumlarının internet sitelerini her 5 saniyede bir inceleyip erişime açık olup olmadıklarını incelediklerini kaydetti. Önal, Anonymous hackerlarını bulmaya çalışan bazı kişilerin hackerların bir araya geldiği IRC kanallarına da sızdığını belirtti.

Bu kişilerin Anonymous hackerlarının İP’lerini alıp saldırı yapmamalarını, yapmaları halinde IP’lerinin (internet adreslerinin) açıklanacağını söylediğini ifade etti.

Saldırıların bu nedenden dolayı yapılmabileceğini de ifade eden Önal, Anonymous’un bundan sonraki hedefleri arasında Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nin (UYAP) bulunduğunu söyledi.

Vatan Gazetesi