Arkadaşları için saldıracaklar

Anonymous grubu yeni hedef olarak bu siteleri seçti

Arkadaşları için saldıracaklar
17 Haziran 2011 Cuma 08:40 tarihinde eklendi, 1.006 kez okundu.

Başta Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) olmak üzere geçtiğimiz haftadan beri bir çok kamu kurumunun internet sitesine siber saldırılar düzenleyen Anonymous grubu yeni hedef olarak İspanyol ve Türk Polisi’ne ait siteleri seçti.

Anonymous’un IRC haberleşme kanallarında yapılan konuşmalarda grup üyeleri iki ülkede gözaltına alınan ve barışçıl protestocular olarak adlandırdığı toplam 36 kişinin hepsi serbest bırakılana kadar İspanyol Polisine ait “policia.es” ve İçişleri Bakanlığı’na ait “icisleri.gov.tr” adreslerine saldıracağını belirtti.

Daha önce 22 Ağustos’ta hayata geçecek filtrelemeye karşı yaptıkları eyleme “Operation Turkey” diyen Anonymous, yeni operasyona kimlik olarak kullandıkları anarşist çizgi kahraman V for Vendetta’dan esinlenerek “Operation V” adını verdi.

Grup dün yaptığı eylemde ise sansürcülükle suçladığı Malezya Hükümeti’ne ait 51 internet sitesine saldırdı ve bunların 41’ini çökertti. Dün bir açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Anonymous operasyonlarında gözaltına alınanların “bu işe ya heyecan olsun diye ya da bilmeden bulaşan gençler olduklarını” belirtti.

Acarer, “Bu olayları tehdit olarak kullananlar çıkabilir. Bunlara karşı hoşgörülü olunmaması lazım. Buna ilişkin kanun çıkarılmalı. Eskiden tehditler silahlaydı, şimdi bunlar başladı” dedi.


Vatan Gazetesi