Arda, döktü içini, rahatladı

TÜRKİYE A Milli Futbol Takımı ve Barcelona'nın yıldız futbolcusu Arda Turan, Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçlarında iyi performans sergileyerek Avrupa Şampiyonası'na gitmek istediklerini söyledi.

Arda, döktü içini, rahatladı
07 Ekim 2015 Çarşamba 22:35 tarihinde eklendi.
TÜRKİYE A Milli Futbol Takımı ve Barcelona'nın yıldız futbolcusu Arda Turan, Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçlarında iyi performans sergileyerek Avrupa Şampiyonası'na gitmek istediklerini söyledi. Arda, "Hem ülkemizin, hem de futbolcularımızın bu şampiyonaya ihtiyacı var" dedi.
 
Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında 10 Ekim Cumartesi günü Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda bugün yapılan antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Arda Turan, "Artık sona geldik" diyerek, şu ifadeleri kullandı:
 
 
"En azından Amsterdam'a giderken sıkıntılıydık. Oradaki mağlubiyet bizi çok sıkıntılı bir yere götürecekti. Orada o ihtimaller bütün şansımızı bitirecekken, şimdi bütün şanslar kendi elimizde. Şampiyonaya gitmek için büyük bir avantajımız var. Öncelikle iki maçı hayırlısıyla geçip, 4 puan ya da 6 puanla yani bizi hangisi götürecekse Play-Off'a o sonuç ile çıkıp, şansımızı yüzde 50'ye getirmek istiyoruz."
 
 
"HEM ÜLKEMİZİN, HEM DE FUTBOLCULARIMIZIN BU ŞAMPİYONAYA İHTİYACI VAR"
 
 
Milli futbolcu Arda, takım arkadaşları ile verdikleri mücadeleden dolayı gurur duyduğunu belirtirken, "Gerçekten önemli bir geri dönüşe doğru gidiyoruz diye inanıyorum. İnşallah Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçlarında iyi performans sergileyerek, Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz. Çünkü hem ülkemizin, hem de futbolcularımızın bu şampiyonaya ihtiyacı var. Bu jenerasyon Avrupa Şampiyonası'nı görmeli diye düşünüyorum. Umut ediyorum ki gideriz" ifadesini kullandı.
 
 
"HEYECANLIYIM VE AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA OYNAMAK İSTİYORUM"
 
 
Sosyal medyadaki paylaşımı ile alakalı da konuşan yıldız futbolcu, "O fotoğraf gayet açıklayıcı. Zaten onun hakkında bir şey konuşmaya gerek yok. Milli takım benim için çok özel bir yer. Hayatım boyunca bütün hislerimi, duygularımı en yüksek seviyede yaşadım. Heyecanlıyım ve Avrupa Şampiyonası'nda oynamak istiyorum. Bazen heyecandan, duygularımın karıştığı günler oluyor. Hangi seviyelerde oynarsanız oynayın, zaten benim içimdeki bu heyecan beni buralarda tutan. Heyecanımı paylaşmak istedim, biraz dertleşmek istedim" şeklinde konuştu.
 
 
"ELEMELERİN BÜYÜK KISMINDA İYİ OYNADIK"
 
 
Elemelerin büyük kısmında iyi oynadıklarını belirten Arda Turan, "Letonya maçında, Hollanda maçında verdiğimiz mücadele, bu turnuvanın büyük bölümünde gerçekten çok iyi oynadık. Yani kaybettiğimiz maçlar dahi, ilk İzlanda maçı hariç kimse diyemez ki biz üstündük... Tam tersi bizim hepsinden daha çok pozisyonumuz vardı. Ümit ediyorum ki hak ettiğimizi bu sefer alacağız. Çok çalışıyoruz, herkes çok iyi niyetli. Özverili davranışlarıyla bu oyuncu arkadaşlarımız milli takıma yakışır şekilde davranıyor. Umarım turnuvaya gideriz" dedi.
 
 
"OYNAMAYAN BİR OYUNCU İÇİN SAHADA OLMAK, HELE Kİ MİLLİ MAÇLAR GİBİ SEVİYELERDE ÇOK ZOR"
 
 
Barcelona'da şu anda oynamıyor olmasının ve maç eksikliği yaşamasının kendisini nasıl etkilediğinin sorulması üzerine milli futbolcu, "Açıkçası fizik olarak zor bir durum. Oynayamamanın psikolojisi de zor ama arkadaşlarım sağ olsunlar beni çok motive ediyor. Takımın liderliğini hocam ve arkadaşlarım bana sahada verdiği için, beni hep sahada tutuyorlar. Benim yerime ekstra mücadele ediyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Oynamayan bir oyuncu için sahada olmak, hele ki milli maçlar gibi seviyelerde çok zor ama elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum" ifadesini kullandı.
 
 
Barcelona'nın kendisine her konuda yardımcı olduğunu vurgulayan Arda Turan, Ocak ayından önce oynayıp oynamayacağının sorulması üzerine, "Bu benim bileceğim konular değil. Onlar kurumsal olan kulübümüzün kararı" dedi.
 
 
"ARTIK DAHA TECRÜBELİYİZ"
 
 
Avrupa Şampiyonası'na gidilmesi durumunda Türkiye'nin imaj olarak düzeleceğini belirten Arda Turan, "Bizim ülkemiz spor açısından da güzel bir ülke. Çok başarılı, çok keyifliyiz. İnşallah güzel şeyler bekliyor spor alanında bizi. Bunun için de biz öncülük yapmaya çalışıyoruz. Bakalım hayırlısı olur" diye konuştu.
 
 
Milli takımın kaptanı Arda Turan, açıklamalarının sonunda ise şunları söyledi:
 
 
"Bir önceki jenerasyon çok üst düzey, çok ekstrem kalitede bir takımdı. Bu takımımızdaki arkadaşlar da çok özel, çok yetenekli oyuncular. Beraber oynamak, bu seviyede oynamak çok farklı. Yani takımlarımız Avrupa'dan uzaktaydı, bu seviyede maçlardan çok uzaktaydı. Böyle maçları oynamak, yeteneğin yanında tecrübe de ister. Oynadıkça insan gelişir. Şimdi daha iyi, daha tecrübeliyiz. Tabii hocamızın başımızda olması ve bu yerleri oynamış ve bilmiş olması bizim için büyük bir avantaj. Rakiplerden duyuyoruz, yok şöyle puan kaybedecekler, böyle puan kaybedecekler diye. Hayırlısı diyoruz, biz kendi işimize bakıyoruz. Çünkü biz Hollanda maçını kendi işimize bakabilmek için kazandık. Biz puan kaybedersek de buradan gidebiliyoruz. Hesaplamaları iyi yapmak lazım diye düşünüyorum. O yüzden herkese başarılar diliyorum. Biz de Kazakistan'a başarılar diliyoruz, Çek Cumhuriyeti'ne başarılar diliyoruz. O yüzden önemli olan sahadaki performans ve bunlara konsantre olmamız lazım. Siz de bunların değerini alıp, kendi oyuncularınızı koruyun" dedi.