Arda’dan Lefter için siyah bant

La Liga’da Atletico Madrid sahasında oynadığı maçta Villarreal'i 3-0 yenerken, Arda Turan oynadığı futbolla büyük beğeni topladı. Arda, Lefter’in ölümü nedeniyle maçta siyah bant taktı.

Ardadan Lefter için siyah bant
15 Ocak 2012 Pazar 16:47 tarihinde eklendi.

 

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 19. haftasında Atletico Madrid'in yeni teknik direktörü Diego Simeone, geçmişte futbolcu olarak çıktığı Vicente Calderon Stadı'na bu kez teknik direktör olarak çıkarak, ilk galibiyetini aldı.

Simeone, Arda'yı ilk 11'de sahaya sürerken, Türk futbolcu oyunda kaldığı 62 dakika içinde takımının en fazla koşan futbolcularından biri oldu.

Takımın ataklarını organize eden ve defansa yardımcı olan Arda, 13 kez top kapıp, 3 gollük pas verdi, 2 kez de kaleye şut çekti.

Arda, ilk yarının ortalarında rakip kale önünde yakaladığı büyük bir fırsatta ise topa iyi vurmayarak, önemli bir gol pozisyonunu kaçırdı. Arda'nın, eski futbolcu Lefter Küçükandonyadis'in ölümünden dolayı Atletico Madrid kulübünden izin alarak siyah bant takması ise takdir topladı.

Maçın başından sonuna kadar rakibine karşı üstünlük kuran Atletico Madrid'in gollerini 39. ve 50. dakikalarda Falcao ile 79. dakikada Diego attı. Falcao'nun penaltıdan attığı ikinci golde, hakemin verdiği penaltı ise tartışmalara neden oldu.

Maç sonunda skordan ve oyundan memnun olduğu gözlenen Atletico'lu taraftarlar, teknik direktör Simeone'ye şimdilik tam not verdi.

Bu arada Madrid'deki bir grup Türk gencinin milli futbolcuya destek vermek için Vicente Calderon Stadı'na "Forza Atleti-Arda, Los Turcos" (Haydi Atleti-Arda, Türkler) yazılı bir pankart asması ve tribünlerinin farklı yerlerinde Türk ile Galatasaray bayraklarının da olması dikkat çekti.

Türkiye'nin Madrid Kültür ve Turizm Müşavirliği, milli futbolcu Arda Turan'ın olmasının da etkisiyle Vicente Calderon Stadı'na tanıtım reklamı verdi.

Atletico Madrid kulübü ile yapılan 5 maçlık anlaşma gereği Türkiye'nin tanıtımı ilk kez Vicente Calderon Stadı'nın saha içi panolarında yer aldı.