Arshavin umudu

Podolski için Köln’e 15 milyon Euro teklif eden İngiliz devi, Arshavin'le yollarını ayırıyor

Arshavin umudu
27 Ağustos 2011 Cumartesi 09:53 tarihinde eklendi, 1.169 kez okundu.

 

Podolski için Köln’e 15 milyon Euro teklif eden İngiliz  devi, Andrey Arshavin’le de yollarını ayırma kararı aldı.
 
G.SARAY’IN transfer gündeminde Andrey Arshavin ismi yeniden ilk sıraya çıktı.. Arsenal’in gözden çıkardığı Rus yıldız sarı-kırmızılılara çok yakın.. 
 
İNGİLİZ devi Arsenal, G.Saray’ın da istediği Lukas Podolski’ye talip oldu.. Bilindiği üzere G.Saray Alman oyuncu için 8 milyon Euro önermiş, oyuncunun kulübü Köln ise 10 milyon Euro’dan aşağı inmemişti.. Ancak bu transfer için devreye giren Arsenal, Podolski için Bundesliga ekibine 15 milyon Euro teklif etti transferde son aşamaya gelindi.. 
 
LUKAS Podolski’yi kadrosuna katacağı için Arshavin’i gönderme kararı alan Premier Lig devi, 30 yaşındaki yıldızı satış listesine koydu.. G.Saray’ın Arda’nın boşluğunu doldurmak için düşündüğü isimlerden biri olan Arshavin için Arsenal’le yeniden temasa geçecek olan Aslan, tecrübeli oyuncuyu kadrosuna katıp, transferde bir kritik hamle daha yapmak istiyor.. 
 
RIERA harekâtı başlıyor
 
Teknik direktör Fatih Terim’in de onayını alan başkan Aysal, Riera için Komşu’nun kapısını çalacak.
 
G.SARAY, transferde rotasını karşı kıyıya çevirdi ve Olympiakos’un İspanyol yıldızı Albert Riera’yı takibe aldı. Yunan ekibinin başkanı Evangelos Marinakis ile yakın arkadaş olan Aysal, sol kanat için nabız yoklamaya başladı. 
 
Geçen sezon Yunan ekibine transfer olan 29 yaşındaki futbolcu için teknik direktör Fatih Terim de onay verirken başkan Aysal’ın bu operasyonu bizzat kendisi yürüterek Arda Turan’dan doğan boşluğu Matador’la doldurmak istiyor. Başkan Aysal, transferi lig başlamadan bitirip, takımı Terim’in eline tam teslim etmek amacında.
 
Aslan %2’sini repo etti
 
G.SARAY, dün yüzde 2 oranındaki Sportif A.Ş. hisselerini repo etti. Yüzde ikilik oran karşılığında ise bankadan 6 milyon dolar alan sarı-kırmızılı yönetim, bu parayı ise oyunculara dağıttı. 
 
Toplam olarak futbolcularına alacakları rakam olan 6 milyon 800 bin doları ödeyen yönetim bu yükten de kurtulmuş oldu.
 
Cimbom, ISG’yle ortaklığı bitirdi 
 
G.Saray’ın geçen yıl VIP biletlerini satan ISG’ye 8 milyon 250 bin dolar ödenecek.
 
G.SARAY, ISG firması ile olan sözleşmesini feshetti. Geçen sezon sarı-kırmızılıların VIP biletlerini satan ISG firması 7.5 milyon dolar komisyon elde etmişti.. G.Saray yönetimi ise ISG firmasına 750 bin dolar daha ödemeyi taahhüt edip, toplamda 8 milyon 250 bin dolara anlaşmayı sonlandırdı.. Sarı-kırmızılılar, ISG firmasına bu parayı 4 yılda ödeyecek.. 
 
KONUYLA ilgili olarak kulüpten ise şu açıklama yapıldı: “ISG ile yapılan görüşmeler neticesinde taraflar arasındaki sözleşmenin dostane bir şekilde sonlandırmasına karar verilmiştir.”
 
Ujfalusi’nin bonservisi Arda'dan
 
İSPANYOL ekibi A.Madrid ile transfer sezonunda içli dışlı olan G.Saray, Ujfalusi’yi kadrosuna katarken kaptanı Arda’yı da Madrid’e göndermişti. Sarı-kırmızılılar Çek savunmacı için A.Madrid’le bonservis için 2 milyon Euro’ya anlaşırken Arda’dan gelecek 12 milyon Euro’yu kasaya koyacaktı. 
 
ANCAK son transferle birlikte iki kulübün anlaşması gereği Aslan, Ujfalusi’nin 1.5 milyon Euro’sunu Arda’nın bonservisinden düşecek ve 10.5 milyon Euro’yu kasasına koyacak. 
 
PINO ARABiSTAN
 
G.SARAY’DA yabancı oyuncuların revizyonu devam ediyor. Geçen sezon takımda yer alan isimlerle bir bir yolunu ayıran sarı-kırmızılılar Kolombiyalı oyuncusu Juan Pablo Pino’yu da elden çıkarmak için görüşmelerini sürdürüyor.
 
GEÇTİĞİMİZ sezonun başında Fransız ekibi Monaco’dan transfer edilen hücumcu için KAP’a bir açıklama yapan G.Saray Suudi Arabistan ekibi Nassr Saudi FC ile geçici transfer konusunda görüşmelere başlandığını açıkladı. 
 
Aslan taktik çalıştı
 
YENİ sezon hazırlıklarını İstanbul’da sürdüren G.Saray, dün akşam Metin Oktay Tesisleri’nde bir idman gerçekleştirdi. Isınmanın ardından teknik ve taktik çalışmalar yapılırken Servet ve Gökhan idmana katılmadı. Çalışma sonunda ise 25 yaşına giren Kazım’ın doğum günü kutlandı

Vatan Gazetesi