Aspendos kapılarını açtı

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği ''Turandot'' operası ile başladı.

Aspendos kapılarını açtı
16 Haziran 2012 Cumartesi 09:54 tarihinde eklendi, 4.545 kez okundu.

 

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun 2 bin yıllık sahnesi, Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'ni 19'uncu kez ağırlıyor. Festivalin bu yılki açılış temsilinde İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları sahneye çıktı. İzmir'den gelen topluluk, sanatseverlere Puccini'nin 3 perdelik eseri ''Turandot''u sahneledi. Topluluk, uzun süre ayakta alkışlandı.
 
Eserin gösteriminden önce seyircilere seslenen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Rengim Gökmen, opera ve bale sanatlarının ülkelerin gelişmişlik kriterlerinde en önemli göstergelerden birini oluşturan kültür ve sanatın zirve noktaları olduğunu kaydetti. Festivalin Antalya'nın tanıtım ve marka değerine büyük katkıda bulunduğuna işaret eden Gökmen, şöyle konuştu:
 
''Bu festivalin önümüzdeki yıllarda turizmcilerimiz tarafından daha gerçekçi şekilde değerlendirileceğine inanıyoruz. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğümüzün çok büyük kurumsal çabaları sonucu doğan ve yaşayan bu festivalin güç kaybetmesi yalnız Antalya'nın değil, ülkemizin de turizm değerlerinde düşüşe neden olabilir. Bu bakımdan bütün gücümüzle bu festivali yükseltmenin gayreti içinde olacağız. Sanat büyük bedellere mal olabilir ancak sanatsız kalmanın bedeli çağdaş toplumlar için çok daha ağır olacaktır.''
 
Bu yıl 3 bale ve 7 opera olmak üzere 10 eserin sahneleneceği festivalde gelecek gösteriyi 20 Haziran'da Estonya Ulusal Operası sunacak. Topluluk, İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin ''En sevdiğim eserim'' diye nitelendirdiği ''Rigoletto'' operasını sahneleyecek. Festival, 15 Eylül'de sona erecek.