Avni Aker'deki tehlike

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karışılacakları Benfica maçına çıkaracağı 11'i şekillendirmeye başladı.

Avni Akerdeki tehlike
21 Temmuz 2011 Perşembe 16:08 tarihinde eklendi, 1.107 kez okundu.

 

Lig TV'nin internet sitesinin haberine göre; Bordo-mavili teknik adam, kaleye Tolga Zengin'i hazırlarken defans kurgusunda sağ bekte Serkan Balcı, sol bekte ise Piotr'ı görevlendirecek. Güneş'in defansın göbeğinde ise düşündüğü isimlerin Glowacki ile birlikte Giray Kaçar olacağı ifade edildi.
 
Tecrübeli teknik adam orta alanda Colman, Adrian, Zokora ve sol açıkta Henrigue gibi 4 yabancısını kullanmak isterken hücum hattında Halil Altıntop ve Burak Yılmaz ikilisi üzerinde duruyor. Deneyimli hoca geri kalan 3 yabancısı Alanzinho, Celustka ve Pawel Brozek'i Benfica maçı kadrosuna almayı planlarken ilk 11'de şans vermeyi düşünmediği belirtildi.
 
Öte yandan Trabzonspor'un Benfica ile yapacağı rövanş maçının Trabzon'da oynanması tehlikeye girebilir. 11. Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları açılış töreninin Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılacak olması nedeniyle provalarda zemininin oldukça bozulduğu, kapanış töreninin de yine aynı yerde gerçekleşmesi halinde karşılaşmanın burada oynanamayacağı belirtildi.
 
Trabzon'da karşılaşmanın oynanamaması halinde, rövanş maçının daha önce UEFA'ya ikinci stat olarak bildirilen İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacağı ifade edildi.
 
Bu arada  Benfica, Lizbon'da oynadığı hazırlık karşılaşmasında  Umut Bulut'un forma giydiği Fransız ekibi Toulouse'u 1-0 mağlup etti. Benfica'nın tek golünü 88. dakikada Jardel kaydetti. Toulouse'da forma giyen Trabzonspor'un eski futbolcusu Umut Bulut ilkonbirde başladığı maçta 70 dakika oyunda kaldı.