Aydınspor 1923 hesap soracak

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Aydınspor 1923, geçen hafta sonu deplasmanda oynadığı Belediye Bingölspor maçında çıkan olayları yargıya taşıyacak.

03 Nisan 2013 Çarşamba 19:26 tarihinde eklendi.

 

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, "Yaşanan olaylar ile ilgili adli süreç başlatılmış olup, Aydınspor 1923 Spor Kulübü olarak hukuki sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz" denildi.
 
Belediye Bingöspor maçının başında ve bitiminde yaşanan olaylarda futbolcuların darp edildiğini, golcü futbolcuları Sinan Uzun'un kolunun kıraldığını hatırlatan yöneticiler, yaptıkları açıklamada, "Belediye Bingölspor - Aydınspor 1923 müsabakasında takımımıza karşı uydurma senaryolarla provokatif eylemler ortaya konmuş, yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle de takımıza sözlü ve fiili saldırılar olmuştur.

Maç başlamadan ve maçın sonunda soyunma odasına yönelirken çıkan olaylar esnasında bir oyuncumuzun kolu kırılmış, diğer birkaç oyuncumuz da yaralanma neticesinde darp edilmiştir. Bu olaylara sebep olanları ve yetersiz güvenlik önlemleri alınmasını kınıyoruz. Yaşanan olaylar ile ilgili adli süreç başlatılmış olup, Aydınspor 1923 Spor Kulübü olarak hukuki sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz" ifadesini kullandı.
 
Açıklamada ayrıca yaşanan olayların Bingöl halkına maledilmemesi gerektiği vurgulanarak şöyle denildi:
 
"Aydınspor 1923 Kulübü olarak kendi sahamızda misafir takımlarla saha içerisinde mücadele edip saha dışında dostluklarımızı pekiştirerek geliştirmeyi gelenek haline getiren bir kulüp olma yolundayız. Geçtiğimiz pazar günü deplasmanda yaşanan bu olayları Bingöl halkıyla ve Belediye Bingölspor kulübüyle ilişkilendirmiyoruz.

Şehirler ve kulüpler arasında gerilim yaratılmasına asla taviz vermeyeceğiz. Sonuç olarak spordan şiddetin temizlenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu ve tüm spor kulüplerini işbirliği içerisinde mücadele etmeye davet ediyoruz."

DHA