Aydınus'a, ''Kral'' destek

Hakan Şükür, Süper Lig'deki Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında, konuk takımdan Caner Erkin'e gösterdiği kırmızı kart nedeniyle eleştirilen hakem Fırat Aydınus'a destek verdi.

Aydınusa, Kral destek
21 Kasım 2012 Çarşamba 11:14 tarihinde eklendi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür, Süper Lig'deki Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında, konuk takımdan Caner Erkin'e gösterdiği kırmızı kart nedeniyle eleştirilen hakem Fırat Aydınus'a destek verdi. 

     
Futbolculuk kariyerinin 2 yılını geçirdiği İtalya'nın Milano kentine gelen Hakan Şükür, Türk futbolunda son dönemde öne çıkan Fırat Aydınus hadisesinden, Galatasaray'ın dünkü Manchester United maçına ve milli takıma kadar, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. 
     
Türk spor kamuoyunu meşgul eden Fırat Aydınus tartışması hakkında ne düşündüğü sorulan Hakan Şükür, ''Fırat Aydınus, her platformda söylediğim üzere Türk futbolunun en değerli hakemlerinden biri. Hatta benim sıralamamda Cüneyt Çakır ile beraber ama Cüneyt Çakır'dan biraz daha önde gördüğüm bir hakem. Hem duruşuyla, hem yönetme biçimiyle, oyuncularla diyaloğuyla... Sahalardan gelen bir oyuncu olarak bunu söyleyebilirim, onun yönettiği maçlarda da oynadım. Çok seviyeli beyefendi bir kişilik'' yorumunu yaptı. 
     
Şükür, Aydınus'un yoğun baskılardan dolayı ''düdüğünü asacağı'' yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti: 
   
''Tabi bir hata yaptı. Herkesin söylediği gibi bir hata var. Hakem refleksi farklı gelişti saha içerisinde. Türkiye'yi biliyorsunuz çok zor bir ülke, zaman zaman bizlerin de futbolu bırakmayı düşündüğümüz kötü anlar, bu iş de yapılır mı dediğimiz anlar olur. Fakat buna takılıp kalmamasını isterim ben. Çok değer verdiğim bir hakem. O anda olay, öyle gelişti. Arkasından da eleştiriye maruz kaldı. Biz kendisini çok seviyoruz. Avrupa platformunda da, Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek ile beraber bizi temsil eden hakemlerimizden. Bırakmayacak ve bundan sonra da bizleri temsil etmeye devam edecektir diye ümit ediyorum.'' 
     
''Galatasaray ve Fenerbahçe gururlandırıyor''
   
Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakasında sahasında İngiliz takımı Manchester United'ı 1-0 yenmesiyle ilgili de Şükür, eski takımının grup maçlarında sergilediği performansın rakiplerinden daha iyi olduğunu belirtti. 
     
Şükür, ''Sonuca yansıtamadığı maçlar, hakemlerin haksızlıklarıyla kaybedilen puanlar ki, Manchester United ile yapılan ilk maçta biliyorsunuz iki penaltısı verilmediği, rakibiyle korakor oynadığı bir karşılaşma... Cluj ile İstanbul'da oynanan maçta hava muhalefeti sebebiyle bir zorluk yaşadı'' diye konuştu. 
     
Sarı-kırmızılı takımın puan kayıplarını, Cluj'u deplasmanda, son olarak da Manchester United'ı sahasında yenerek telafi ettiğine dikkati çeken eski milli futbolcu, ''Galatasaray, Cluj ve arkasından Manchester United gibi bir takımı yenerek, grupta tekrar iddialı bir konuma geldi. Tabi ki, görüntü Avrupa Ligi'ni garantileyen ama bunun yeterli olmadığını Braga maçında göstermek isteyen bir Galatasaray olacak önümüzdeki haftalarda'' değerlendirmesini yaptı. 
     
Hakan Şükür, ''Ülke futbolu başlangıç itibariyle kötü, ama bugüne gelindiğinde, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin durumu bizi mutlu ediyor. Çok da gururlandırıyor açıkcası'' dedi. 
     
''Milli takıma bakış açımız değişmeli''
     
2014 yılında Brezilya'nın evsahipliği yapacağı dünya kupası finallerine katılma yolunda elemelerde istediği sonuçları alamayan ve eleştirilen (A) milli takımla ilgili de Hakan Şükür, ''Milli takımımız herşeyin ötesinde bir takım. Ay-yıldızlı bayrağımızı temsil eden, formasında onu taşıyanlara, bakış açımızı biraz değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum, hem medya olarak, hem spor kamuoyu olarak'' diye konuştu. 
     
''Milli takımımız konusunda biraz sabırsızız onu söyleyebilirim. Ülke insanı, tuttukları takımları, milli takımdan çok daha önde görmeye başladılar bu çok büyük bir tehlike'' diyen Şükür, kulüp takımlarında oynayan oyuncular milli takımı oluşturuyorlar. Biraz da oyuncu kadrolarının milli takımı biraz daha önemsemesi gerektiğini düşünüyorum'' ifadesini kullandı. 
     
Milli takım için sabır ve destek taleplerini yineleyen Şükür, sözlerini şöyle tamamladı: 
     
''Abdullah Avcı, belki çok önemli bir kariyere sahip değil, ama milli takımımızı başarılı bir geleceğe hazırlayabilecek kapasitede bir antrenör. Biraz daha sabırlı olmak lazım. Grup maçlarına çok kötü başladık. Açıkçası umudumuz bitti gibi gözükse de halen var olan, diğer maçlara da bağlı olan umudumuzu taşıyıp sonuna kadar destek olmalıyız. Buradan sonuç alınır veya alınmaz, çizilen bir program var. Programın uygulanması için ben devamını diliyorum. İstikrarın olmadığı yerde başarı olmaz. Biz devamlı değiştirerek, hiçbir başarıya ulaşamıyoruz maalesef. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır elbet. Her gelen yeni birşeyler yapmak istiyor. Anlatanlar keza öyle. Ben futbola başlayıp bitirdim. Halen gençleştirmeden bahseden ve bununla ilgili hiçbir şey katmayan yazanlar, çizenler var. Onların da fikirlerini biraz buna adapte etmesi lazım. Umarım milli takımımız çok başarılı olur.''