Ayhan Akman'a plaket

Türk Telekom ve Galatasaray Spor Kulübü işbirliğiyle başlatılan "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" projesiyle birlikte gerçekleştirilen etkinlikte Ayhan Akman'a plaket verildi.

Ayhan Akmana plaket
19 Ekim 2013 Cumartesi 19:57 tarihinde eklendi.

Etkinlikler kapsamında, Galatasaray – Kardemir Karabükspor karşılaşması öncesinde Galatasaray’ın unutulmaz yıldızlarından Ayhan Akman’a törenle plaket verildi.

Türk Telekom Arena’da bu akşam oynanan Galatasaray - Kardemir Karabükspor karşılaşması öncesinde düzenlenen törende, sarı-kırmızılı takımın unutulmaz yıldızlarından Ayhan Akman’a plaket verildi.

"Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" projesi kapsamında düzenlenen tören boyunca Galatasaray taraftarı, eski yıldız oyuncularına büyük bir sevgi gösterisinde bulundu.

Diğer yandan Galatasaray’ın twitter üzerinden başlattığı yarışmanın sonucuna göre belirlenen üç talihli taraftar, karşılaşmayı Ayhan Akman ile birlikte Türk Telekom’un davetlisi olarak locada izledi.

Galatasaray’ın efsane oyuncusu ile buluşturulan taraftarlara aynı zamanda şampiyonluk tişörtleri armağan edilirken bu tişörtler Ayhan Akman tarafından imzalandı.

AYHAN AKMAN HAKKINDA

23 Şubat 1977’de İnegöl’de dünyaya gelen Ayhan Akman, futbola İnegölspor’da başladı. 1994 senesinde Gaziantepspor’a transfer olan Ayhan, buradaki başarılı performansı ile dikkatleri hemen üzerine çekti ve 1998’de Beşiktaş’a transfer oldu. Beşiktaş’ta üç yıl forma giyen Akman, siyah-beyazlı forma ile 81 maçta 19 gole imza attı.

2001 yılında Galatasaray’a transfer olan Ayhan Akman sarı-kırmızılı formayla kariyerinin en başarılı dönemini yaşadı. Galatasaray’da Mircea Lucescu, Fatih Terim, Gheorghe Hagi, Eric Gerets, Karl-Heinz Feldkamp, Michael Skibbe ve Frank Rijkaard gibi önemli isimlerle birlikte çalışan yıldız futbolcu, orta sahada defansif ve ofansif görevler alarak değişilmez isimlerden oldu.

2008 – 2009 sezonundan itibaren kaptanlık görevini de üstlenen Ayhan Akman, parçalı formayla 4 Süper Lig, 1 Süper Kupa ve 1 Türkiye Kupası Şampiyonluğu yaşayarak Galatasaray efsanelerinin arasındaki yerini aldı.

Galatasaray forması ile 402 maça çıkan ve 18 gol atan Ayhan Akman, 12 Mayıs 2012 tarihinde Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Fenerbahçe’ye karşı oynanan ve 0-0’lık sonuçla Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan ettiği Süper Final maçının ardından aktif futbol yaşantısını noktaladı.


CİHAN