"Azerbaycan'ı da yenemezsek..."

Hiddink, yarın Azerbaycan ile yapacakları son maçla ilgili olarak, ''Azerbaycan'a karşı kendi evimizde kazanamıyorsak Euro 2012 finallerine gitmeyi hak etmiyoruz demektir'' dedi

Azerbaycanı da yenemezsek...
10 Ekim 2011 Pazartesi 13:28 tarihinde eklendi.

 

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde yarın Azerbaycan ile yapacakları son maçla ilgili olarak, "Azerbaycan'a karşı kendi evimizde kazanamıyorsak Euro 2012 finallerine gitmeyi hak etmiyoruz demektir" dedi
 
Hollandalı teknik adam, yarınki maç öncesi Swissotel'de düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayla ilgili değerlendirmeler yaptı.
 
Azerbaycan Milli Takımı'na saygı duyduklarını ancak, Türkiye'nin kendi evinde yapacağı bir maçta Azerbaycan karşısında mutlaka kazanması gerektiğini ifade eden Hiddink, şunları kaydetti:
"Yarın eleme grubunda son maçı oynayacağız. Bir yıl önce başladığımız zaman mücadelede en büyük rakiplerimizin Belçika, Avusturya ve Almanya olduğu söylemiştik. Zorlu bir mücadele olacaktı, bunu da gördük. Mücadele sonucunda birinci olamıyorsak finallere gitmek için diğer yöntem 2. olmaktı. Biz de bunu yakalamak üzereyiz. Rakibimize saygımız olmasına rağmen, Azerbaycan gibi rakiple ekiple evimizde oynadığımız zaman bu karşılaşmayı kazanmalıyız. Bu karşılaşmayı kazanamıyorsak o zaman Euro 2012 finallerine gitmeyi hak etmiyoruz demektir."
 
Türkiye'nin, play-off şansı için çok önemli olan Almanya-Belçika maçını da değerlendiren Guus Hiddink, "Almanya'nın Belçika ile yaptığı maçların istatistiğine baktığımız zaman ve şu andaki Almanya'nın oynadığı maçlara baktığımız zaman, Almanya'nın Belçika'ya puan kaybetmeyeceğini düşünüyorum" dedi.
 
Hiddink, milli takımda sakatlığı bulunan kaleci Volkan Demirel'in kadrodan çıkarılmasının ardından diğer bütün futbolcuların oynayabilecek durumda olduğunu bildirdi.