Aziz Yıldırım muradına erdi!

Fenerbahçe Koleji arazisinin satışı için düzenlenen ihaleyi sarı lacivertli kulüp kazandı. Aziz Yıldırım'ın da geldiği ihaleyi izlemek isteyen Fenerbahçe taraftarlarına polis izin vermedi.

Aziz Yıldırım muradına erdi!
30 Eylül 2014 Salı 14:43 tarihinde eklendi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Eğitim Kurumları'nın yer aldığı Ataşehir'deki arazi için İstanbul Defterdarlığı’nda ihaleye girdi. Yıldırım, ihaleyi 70 milyona kazandıklarını söyledi. Fenerbahçeli taraftarlar da Yıldırım’a destek oldu.

15 milyon TL olan arazi bedeli son olarak 70 milyon TL'ye kadar çıkmıştı. Defterdarlığın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, kapalı teklif usulü ile yapılacak ihale için tahmini bedel 70 milyon 78 bin 508 lira olarak belirlendi. Fenerbahçeli taraftarlar, arazinin ihalesi sırasında, İstanbul Defterdarlığı önünde toplandı. Formalarıyla gelen taraftarlar, Fenerbahçe lehine tezahüratta bulundu. İhale sonrası Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yıldırım 70 milyon bedelle ihaleyi kazandıklarını söyledi.

Fenerbahçe Koleji’nin 20 senelik kiraladığı, kendi yaptığı tesislerde eğitim yaptığını belirten Yıldırım, "Süresi dolarken müracat ettik. Dedik ki ‘Bu süreyi uzatın.’ Milli Eğitim Bakanlığı da bu okula kendilerinin ihtiyacı olduğunu söyledi. Onun için biz de ‘Satın’ dedik. 30 trilyonla başlayan pazarlık 50 trilyona çıktı. 6 ay önce ihaleye çıkardılar. Sonra ondan vazgeçtiler. Şimdi 70 trilyona ihaleye çıkardılar. Biz de aldık. Biz işgalci değiliz. Süresi dolduğu için, uzatılmadığı için kanunen uzatabilirlerdi; ama uzatmadılar. Biz de bugünkü şartlara göre yüksek bir bedelle satın aldık. Tahminim 26 milyon civarında değeri olduğunu düşünüyorduk. Ancak, yapacak bir şey yok." dedi.

Gazetecilerin yoğun ilgisi altında yürüyen Yıldırım, Marmaray’a binerek Kadıköy’e gitti.


CİHAN