Aziz Yıldırım'a sarılıp ağladı

Havutçu, ağlayarak sarıldığı Yıldırım’a, “Adalet herkes için var. Bugün sıra bizdeydi. Yarın sizde olacak” dedi

Aziz Yıldırıma sarılıp ağladı
13 Aralık 2011 Salı 09:08 tarihinde eklendi, 2.106 kez okundu.

 

Metris Cezaevi’nin önü dün akşam bayram yeri gibiydi... Haklarında şike ve teşvik suçlamaları nedeniyle yaklaşık 5.5 aydır tutuklu bulunan Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş, İbrahim Akın, İskender Alın, Korcan Çelikay, Ümit Karan ve Abdurrahman Yakut’un tahliyeleri sırasında unutulmayacak görüntüler yaşandı. Tahliye edilenler, yakınları ve yüzlerce Beşiktaş taraftarı sevinç gözyaşları döktü.
 
Beşiktaş Yönetim Kurulu üyelerinden Ahmet Akpınar, Metin Keçeli, Doğan Küçükemre, Necip Sever ile menajer Tuncay Yanık ve futbolculardan Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, cezaevine ilk gelenler arasındaydı. Tayfur Havutçu’nun eşi Neslihan Havutçu, dün 11 yaşına giren kızları Mina ile Metris’e geldi. Mina Havutçu, “Babam doğum günümde yanımda olacak” diye ağladı. Aynı saatlerde cezaevine gelen Serdal Adalı ve Ahmet Ateş’in yakınları da birbirlerine sarılarak teselli ettiler. Ümit Karan’ın eşi, Abdurrahman Yakut’un oğlu Kerem Yakut ve kuzeni Muhammed Yakut tahliye sırasında cezaevinde idi.
 
8 kişiyi alkışlarla uğurladılar
 
Cezaevinin T-1 koğuşundaki Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş, İbrahim Akın, İskender Alın, Korcan Çelikay, Ümit Karan ve Abdurrahman Yakut, tahliye kararının açıklanmasının ardından, revirde yatan Aziz Yıldırım ile T-2 koğuşunda kalan şike davasının diğer tutuklularını ziyaret etti. Havutçu, Yıldırım’a sarılıp ağlarken, “Başkanım, merak etmeyin. Adalet herkes için var. Bugün sıra bize geldi. Yarın sizde olacak” dedi. Adalı ve Ateş’in de Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’a sarılarak, teselli ettiği ve bu arada ağladıkları öğrenildi. Hapishanede kalan tutuklular, tahliye olan 8 ismi alkışlarla yolcu etti.