Bakan Günay'ın Şirince kehaneti

Ertuğrul Günay, ”Bizim inançlarımıza ve bilimsel verilere göre 21 Aralık’ta kıyamet kopacağı gibi bir düşünce yok ama bu vesileyle insanlar akın akın güzel bir bölgeyi görmek istiyorsa buyursunlar hoş gelirler” dedi.

Bakan Günayın Şirince kehaneti
14 Aralık 2012 Cuma 17:03 tarihinde eklendi, 1.431 kez okundu.

Günay, bir programa katılmak üzere geldiği İzmir’de, gazetecilerin ”21 Aralık”la ilgili soruları üzerine, dünyada 21 Aralık’la ilgili efsanelerin söz konusu olduğunu söyledi.

 
”Biz turizm açısından efsanelere karşı çıkmayız, bu tür güzel öyküleri destekleriz. Tanıtıma katkı yapıyor” diyen Günay, şöyle devam etti: ”Şirince isminin sadece Türkiye’de değil, dünyada duyulmasını sağlıyor. Bizim inançlarımıza ve bilimsel verilere göre 21 Aralık’ta kıyamet kopacağı gibi bir düşünce yok, ama bu vesileyle insanlar akın akın güzel bir bölgeyi görmek istiyorsa buyursunlar hoş gelirler. Yer bulamayanlar da merak etmesinler 22 Aralık’ta orada herkes güzel bir kahvaltı yapma fırsatı bulur.”
 
-”21 Aralık’lar tekrar edebilir”-
 
Günay,yaşanan bu gelişmenin Şirince’nin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu ancak bu fırsatın iyi değerlendirilmesi halinde bunun ”21 Aralık” geleneğine dönüşebileceğini ifade ederek, ”Arkadaşlarımdan, Şirince esnafından rica edeceğim, herhangi abartılı fiyat yükseltme ve kötü ürün ikram etme gibi bir olumsuzluğa kendilerini kaptırmasınlar. Çünkü bu güzel bir tanıtım vesilesi olabilir ve 21 Aralık ziyaretleri tekrar edebilir, eğer insanlar mutlu olur ve mutlu ayrılırsa” diye konuştu.