"Barça La Liga’nın tadını kaçırdı"

Barcelona’ya 4-1 kaybeden A.Madrid’in hocası Diego Simeone çaresizliklerini şu sözlerle özetledi.

Barça La Liganın tadını kaçırdı
18 Aralık 2012 Salı 09:26 tarihinde eklendi.

 

“Bizden farklı bir ligde oynayan takıma karşı kaybettik. Şu bir gerçek ki Katalan ekibi bu ligi artık çok sıkıcı hale getiriyor.”
 
İSPANYA La Liga’da en yakın rakibi Atletico Madrid’i 4-1 mağlup ederek puan farkını 9’a çıkaran Barcelona için Atletico’nun Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone ilginç bir itirafta bulundu. Temsilcilerimizden Arda Turan’ın 90 dakika forma giydiği, Emre Belözoğlu’nun ise yedek kulübesinde oturduğu mücadele sonrası Katalan ekibine övgüler yağdıran 42 yaşındaki antrenör şunları söyledi:
 
“Barcelona farklı bir seviyede futbol oynuyor. Rakibimiz karşısında iyi oynadık fakat onlar çok güçlü. Bizden farklı bir ligde oynayan bir takıma karşı kaybettik. Şu bir gerçek ki Barça bu ligi artık sıkıcı kılıyor.”
 
ATLETICO Madrid antrenörü Katalan ekibine övgüler yağdırırken Barcelona Teknik Direktörü Tito Vilanova ise şampiyonluk şarkıları için henüz çok erken olduğunu düşünüyor. İspanyol çalıştırıcı, “Eğer bizden çok puan toplamayı başarabilen bir takım olursa, doğal olarak onlar şampiyon olurlar. Biz 2009’da geriden gelip bunu yaptık, başka bir takım da bunu yapabilir. La Liga kolay bir lig değil, hele sıkıcı hiç değil.
 
‘EN İYİSİ MESSI’
 
İLK 11 için oyuncu seçmek çok zor, sahaya çıkardığım takımın çok iyi oynayacağını düşündüm, David Villa da skora ikinci yarıda katkı yapar diye plan yaptım. Onun beni anladığını biliyorum, bu kadar önemli bir maçta kulübede çok fazla yetenekli futbolcu vardı. Mascherano ve Dani Alves de kulübedeydiler.
 
BU sezon 90 gole ulaşan Messi bulunduğu pozisyonun en iyisi ve hâlâ da kendini geliştiriyor. İnanması çok güç işler başaran bir oyuncu” şeklinde konuştu.