Bedavaya gelebilir!

Galatasaray'ın transfer listesinde olan Bruma'yla ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Bedavaya gelebilir!
14 Temmuz 2013 Pazar 11:01 tarihinde eklendi.
Genç yıldız, sözleşmesinin bittiğini, Sporting ise devam ettiğini iddia ediyor. Tahkim, taraflar arasındaki anlaşmazlığı 40 gün içerisinde çözecek
 
Ülkemizde düzenlenen U20 Dünya Kupası’nda Portekiz’le başarılı performans sergileyen Bruma, bir anda dikkatleri üzerine çekmişti. Galatasaray ve Chelsea, genç yıldızı kadroya katmak için harekete geçmişti. İki takım da Sporting Lizbon’a 8 milyon Euro (20 milyon TL) teklif etti, Sporting kabul etmedi. Ancak dün ilginç gelişmeler yaşanmaya başladı. 
 
Portekiz’in A Bola Gazetesi’nin haberine göre Bruma, sözleşmesinin bittiği gerekçesiyle tahkime başvurdu. Kulüp, oyuncunun 1 yıl daha kendilerine bağlı olduğu konusunda ısrarcı. FIFA kuralları gereği 18 yaşını doldurmamış bir oyuncu kulübüyle en fazla 3 senelik anlaşma yapabiliyor. Bruma da henüz 16 yaşındayken, 2010’da Yeşil-Beyazlılar’la 3 senelik kontrat imzalamıştı. Genç yıldızın avukatı Bebiano Gomes, konuyu tahkime taşıdı. Portekiz futbolunun da bağlı olduğu Toplu İş Sözleşmesi’ne göre tahkim, bu anlaşmazlıkla ilgili kararını 40 gün içerisinde vermek zorunda. 
 
‘Oynayacağım yere giderim’
 
Sporting Lizbon’dan kesin olarak ayrılmaya karar veren Bruma, gelen tekliflerin kendisini mutlu ettiğini söyledi. 19 yaşındaki yıldız, “Henüz hangi takıma gideceğime karar vermedim. Ancak şunu söyleyebilirim ki düzenli olarak forma giyebileceğim bir kulüple anlaşmayı düşünüyorum” dedi. Portekiz basını Bruma’nın bu sözlerini, “Chelsea’de ilk 11’de oynaması zor. Galatasaray ağır basıyor” diye yorumladı. 
 
Kaynak: Fanatik