Benfica işi yokuşa sürüyor

Portekiz kulübünün Başkanı Luis Filipe Vieira, “Nuh” diyor, “Peygamber” demiyor ve 15 milyon Euro'luk bonservis bedelinden geri adım atmıyor.

Benfica işi yokuşa sürüyor
23 Temmuz 2013 Salı 10:07 tarihinde eklendi.
En son 12 milyon Euro'ya çıkan Fenerbahçe de bu rakamdam beş kuruş fazla vermeye niyetli değil.
 
FANATİK gazetesinin haberine göre; Haftalardır Oscar Cardozo’yu transfer etmeye çalışan Fenerbahçe, Benfica Başkanı Vieira’nın inadını bir türlü kıramıyor.

İlk yaptıkları girişimde, “Oyuncumuza çok talip var. Bonservis bedeli 15 milyon Euro” sözleriyle karşılaşınca bir süre beklemeye geçen yöneticiler, diğer yandan teklif götürdükleri Paraguaylı golcüyle her konuda anlaşmaya varmış, iş sadece Benfica Başkanı’nı ikna etmeye kalmıştı. Bu sırada Cardozo da devreye girip, kulüp başkanına, “Ben artık Benfica’da değil, Fenerbahçe’de oynamak istiyorum” restini çekmişti. Teknik direktör Jorge Jesus da, arasının iyi olmadığı Paraguaylı golcüyü kadrosunda düşünmediğini söylemişti. Tüm şartlar Fenerbahçe’nin lehineydi ancak Benfica Başkanı Luis Filipe Vieira, “Nuh” diyor, “Peygamber” demiyordu. Ortalıkta Fenerbahçe’den başka Cardozo’ya talip olan başka bir kulüp bulunmamasına karşın, 15 milyon Euro’dan aşağı inmiyordu. Daha önce 10 milyon Euro’ya kadar çıkan Fenerbahçe de teklifini 12 milyona yükseltti. Başkan Aziz Yıldırım, görüşmeleri yürüten idari menacer Hasan Çetinkaya ve menacer Ahmet Bulut’a, bu rakamdan tek kuruş yukarı çıkmayacaklarını söyleyip, işi bu fiyattan bitirmelerini istedi. Görüşmeler dün bir kez daha tıkanırken, Vieira’yı arayan Cardozo’nun, “2007’den bu yana Benfica’ya hizmet ediyorum. Artık yeni heyecanlar yaşamak istiyorum. Fenerbahçe ile her konuda anlaştım ve Türkiye’ye gitmekte kararlıyım. Lütfen transferimin önünü açın” dediği belirlendi.
 
Hazırlık maçlarında oynamıyor
 
Fenerbahçe’nin kadrosuna katmak için uzun zamandır büyük uğraş verdiği Oscar Cardozo, Benfica’dan ayrılmaya kesin niyetli. Paraguaylı golcü bu nedenle, takımının yeni sezon hazırlıklarına katılmıyor, maçlarda oynamıyor. Teknik direktör Jesus da, kendisiyle çalışmak istemiyor. Kırmızı-Beyazlı ekip, Portekiz Ligi’nde yeni sezonu 18 Ağustos’ta deplasmanda oynayacağı Maritimo maçıyla açacak.