Berdan Barajı'nda rafting şenliği

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi, Tarsus Turizm Derneği ve Çoruh Outdoor Travel şirketinin organize ettiği 1‘nci Tarsus Rafting Şenliği sona erdi.

Berdan Barajında rafting şenliği
26 Mayıs 2013 Pazar 17:36 tarihinde eklendi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da izlediği rafting şenliğinde 4 bot, 1 adet kano Berdan Irmağı'nın soğuk sularında izleyiciler ve sporcular unutulmaz anlar yaşandı. Bu tür etkinliklerin Berdan Barajı piknik alanına hareket kazandıracaklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, raftingçilere teşekkür etti. Kocamaz, şöyle konuştu:

“Tarsus Belediyesi olarak Turizm Derneği ile birlikte bu tür etkinlikleri kentimizde, insanlarımıza yaşatmak istiyoruz. Tabi insanlarımız botlara biniyor, rafting heyecanını yaşamak istiyorlar. Aslında burası tam bir rafting alanı değil, su çok yüksek ve rafting pistlerindeki gibi engeller yok. Ama en azında insanlarımız bu heyecanı yaşamak istiyorlar.

Barajın bugün cıvıl cıvıl hale gelmesi bizim için çok büyük mutluluktur. Geçmişte insanlarımız buraya korkudan giremezdi ama bugün gece gündüz insanlarımız tarafından dolu dolu kullanılıyor. Özellikle sıcak yaz aylarında insanlarımız hafta sonunu burada geçiriyorlar.

Bugün Tarsus değil, tüm Çukurova’ya hitap ediyor. Bu tür etkinliklerle Berdan Barajı'nı biraz daha hareketli hale getirebilirsek ne mutlu bize. Gelecek yıllarda bu etkinlikleri daha da artırarak burayı cazibe haline getireceğiz. Rafting sporunu yapan ve emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum."

8 profesyonel raftingci, 60 rehberden oluşan ekip 4 bot ve bir adet kanoyla, 2 gün boyunca Tarsus Berdan Barajı ile Tarsus Şelalesi arasında yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki suda rafting yapmanın mutluluğunu yaşadılar. Botlara binenler rafting öncesi can yeleği ve kask takarken Berdan Barajı ve Şelale arası kürek salladılar.


CİHAN