Beşiktaş 83 - 75 Mersin Büyükşehir Belediyesi

Beko Basketbol Ligi’nde ilk yarının son maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşan Beşiktaş, rakibini 83 - 75'lik skorla yenerek Beko All - Star arasına moralli girdi.

13 Ocak 2013 Pazar 17:33 tarihinde eklendi.

 

Üçüncü çeyreğin son bölümünde rakibinin yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren siyah - beyazlılarda Serhat Çetin’in 20 sayı ve Curtis Jerrells’ın 17 sayılık performansları belirleyici oldu. Mersin temsilcisinde 22 sayı ile maçın en skorer ismi olan Ali Karadeniz ise galibiyet için yeterli olmadı. Bu sonuçla Beşiktaş, ligin ilk yarısını 10 galibiyetle tamamlarken, Mersin Büyükşehir Belediyesi ise 5 galibiyette kaldı.
 
Karşılaşmanın ilk bölümünde iki takım da kolay sayı şansı bulamazken, Mutlu Demir’in boyalı alandan bulduğu sayılarla bir adım öne geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk 10 dakikalık bölümü 12 - 16 önde tamamladı. İkinci periyoda Daniel Ewing’in art arda gelen basketleriyle başlayan siyah - beyazlılar, tempoyu arttırarak 16. dakikada 30 - 24 öne geçti. Devrenin son bölümünde ise hücum ribaundları sonrasında yakaladığı ikinci şansı sayılarıyla rakibine karşılık veren Mersin temsilcisi, yakaladığı 9 - 2’lik seriyle devreye 32 - 33’lük üstünlükle tamamladı. Üçüncü çeyrekte ise etkili oynan Curtis Jerrells ile birlikte kaptığı topları hızlı hücumlara çeviren ev sahibi ekip, final periyoduna 61 - 55’lik avantajla girdi. Son çeyrekte David Holston ve Ali Karadeniz ile direnen rakibine Serhat Çetin’le yanıt veren Beşiktaş, kontrolü elinde tutarak maçtan 83 - 75 galip ayrıldı.

CİHAN