"Beşiktaş meze yapıldı"

"Beşiktaş'ın cezası ertelendi" diyen Ahmet Çakar, UEFA Tahkim Kurulu kararları sonrası konuştu.

Beşiktaş meze yapıldı
16 Temmuz 2013 Salı 14:25 tarihinde eklendi.
Futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Fenerbahçe ve Beşiktaş 'a verilen Avrupa'dan men cezaları sonrası Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın cezasının dönemin kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e verildiğini ve UEFA'nın artık Demirören'in TFF Başkanlığı koltuğunda oturmasını istemediğini öne süren Ahmet Çakar "Bence UEFA'nın bundan sonraki hedefi Türkiye Futbol Federasyonu ve Yıldırım Demirören. Şimdi Yıldırım Demirören'e ve federasyona dönüp 'Gereğini yap' diyecek. Beşiktaş da ceza aldı ve cezaya neden olan İBB maçı sırasında Beşiktaş'ın başkanı Yıldırım Demirören idi. Fenerbahçe'yi CAS davasını geri çektirerek kandıranlar şimdi de Yıldırım Demirören'in kellesini almak için Beşiktaş'ı malzeme yapıyorlar" diye yazdı.
 
Bu iddialar üzerine Htspor'un ulaştığı Çakar, "Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen bu cezaların mesajı çok açık. UEFA, Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören'in o koltuklardan kalkmasını istiyor" dedi.
 
Ahmet Çakar'ın gündeme oturacak iddiaları şöyle:
"Cuma günü çok ciddi bir kaynaktan aldığım bilgi, Beşiktaş'ın cezasının ertelendiği yönündeydi. Fakat ne olduysa, son 2 günde oldu. Maalesef Beşiktaş meze yapıldı. Çünkü bundan sonra UEFA, Türk Futbol Federasyonu'na şunu diyecek; Beşiktaş'ın ceza almasına neden olan maç İBB ile oynanan Türkiye Kupası finaliydi. Söz konusu tarihte de Beşiktaş'ın başkanı Yıldırım Demirören'di. Dolayısıyla Yıldırım Demirören Federasyonu; şahıslara ve takımlara verilen cezaları belirleyemediler. Üstelik bu, UEFA'nın bundan birkaç ay önce Londra'da aldığı kararla tamamen ters düşüyor. Bu karar neydi: Doping, şike ve ırkçılık konusunda ülke federasyonlarının aldığı karar, son karar olamayabilir. Evrensel ölçülerde ve UEFA kriterlerine uygun cezalar verilmediği takdirde, UEFA müdahale edebilir. Şimdi hem Fenerbahçe'yi hem de TFF'yi çok ama çok zor günler bekliyor. Yani UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'a bu cezaları vermesinin nedeni çok açık. UEFA hem Aziz Yıldırım'ın hem de Yıldırım Demirören'in artık o başkanlık görevlerinde kalmalarını istemiyor. Yani cezalar aslında Demirören ve Yıldırım'a verildi."