Beşiktaş'a Dortmund modeli

Beşiktaş Yönetimi, yaşadığı krizde futbol takımının önümüzdeki sezonlarda iddialı bir şekilde şampiyonluk yarışını sürdürebilmesi Borussia Dortmund modelini uygulayacak.

Beşiktaşa Dortmund modeli
01 Mayıs 2012 Salı 15:46 tarihinde eklendi, 1.426 kez okundu.

 

Beşiktaş'ta yeni yönetim tarafından İbrahim Altınsay'ın göreve getirilmesinin ardından futbol ile ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. 
 
Siyah-beyazlı taraftarların internette buluşma noktası olan Karakartal.com'un haberine göre;  Altınsay'ın paylaştığı detaylar dikkatleri Dortmund modeline çekiyor.
 
İbrahim Altınsay göreve gelmesinin ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada "örnek bir takım olacağız" diyerek yaşanacak gelişmelerin ilk sinyallerini verirken son yıllarda mali sorunlarla uğraşan kulübümüzde uygulanacak olan yöntem Bundesliga'da son iki sezonda şampiyonluğu yakalayan Borussia Dortmund'un uyguladığı sisteme benziyor.
 
Mehmet Üstünkaya ve Serpil Hamdi Tüzün döneminde yapılan alt yapı hamlelerine değinen İbrahim Altınsay, dengeli ve uyumlu bir takım hüviyetine bürüneceğimizi belirtirken bir anlamda önümüzdeki sezon uygulanacak sistemin de en önemli ipuçlarını ortaya koydu.
 
GENÇ VE BAŞARIYA AÇ BİR TAKIM
 
Yaklaşan transfer döneminde yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle siyah-beyazlı kulübün genç veya bonservisi elinde olan isimlere yöneleceği bilinirken alt yapı hamleleri de yapılarak bir anlamda kadroda yaşanan oyuncu kalitesi anlamındaki uçurumlar giderilecek ve daha mücadeleci ve daha fazla takım ruhuna sahip bir Beşiktaş ortaya çıkarılacak.
 
BORUSSIA DORTMUND NE YAPMIŞTI?
 
Alman futbolunun en önemli kulüplerinden biri olan ancak son yıllarda yaşadığı ekonomik sorunlarla oldukça zor günler geçirmesine rağmen düzgün bir mali politika ile toparlanan; alt yapıdan çıkardığı oyuncularla beraber düşük bütçeli transferlerden maksimum düzeyde verim alan Borussia Dortmund, takım oyuncu ve taraftarının desteğiyle Bundesliga'da son iki sezona damga vurdu.