Beşiktaş'a Kiev'den kötü haber

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu son hafta maçında Dinamo Kiev'e konuk olacak.

Beşiktaşa Kievden kötü haber
05 Aralık 2016 Pazartesi 12:06 tarihinde eklendi.
Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu son hafta maçında Dinamo Kiev'e konuk olacak.
Kiev Olimpiyat Stadı'nda oynanacak mücadele TSİ 22:45'te başlayacak ve İskoç hakem Craig Thomson tarafından yönetilecek.
 
6. kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar gruplardan çıkma başarısı gösteremeyen Kara Kartallar bu kez şeytanın bacağını kırıp bir ilki gerçekleştirmek ve gruptan çıkmak için mücadele edecek.
 
GRUPTAN ÇIKMAK İÇİN 2 OLASILIK VAR
Bu sezon hem Türkiye hem Avrupa'da oynadığı 20 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen ve 10 galibiyet, 10 beraberlik alan Beşiktaş'a bu kez beraberliğin yetme olasılığı düşük.
 
Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 5 maçta yenilmemesine rağmen sadece 1 galibiyet alan ve diğer 4 maçta berabere kalan Siyah Beyazlılar, 7 puan toplamış ve gruptan çıkma şansını son maça bırakmıştı.
 
Son maçlar öncesinde Beşiktaş'ın gruptan çıkması için 2 olasılık bulunuyor.
 
Bu olasılıklardan ilki ; 8'er puanlı Napoli ve Benfica'nın ardından 3. sırada bulunan Siyah Beyazlıların Dinamo Kiev'i yenerek gruptan çıkması. Bu durumda puanını 10 yapacak olan Kara Kartallar gruptan çıkmayı garantileyecek ve Benfica-Napoli maçının sonucunu sadece sıralamayı öğrenmek için merak edecek.
 
İkinci olasılık ise Beşiktaş'ın berabere kalması durumunda ortaya çıkacak. Beşiktaş, Dinamo Kiev ile berabere kalırsa Benfica'nın Napoli'yi yenmesini bekleyecek. Beşiktaş berabere kalıp Benfica da Napoli'yi yenerse Siyah Beyazlılar ikili averajda Napoli'ye üstünlük sağladığı için 8 puanla gruptan çıkmayı başaracak.
 
Şenol Güneş'in öğrencileri yenilmeleri veya ikinci olasılığın gerçekleşmemesi durumunda Şampiyonlar Ligi'nden elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.
 
MAÇ TÜRKİYE'DE SALI BAŞLAYIP ÇARŞAMBA BİTECEK
Beşiktaş'ın Dinamo Kiev ile oynayacağı karşılaşma Türkiye'deki taraftarları biraz uykusuz bırakacak.
 
UEFA, son grup maçları olması sebebi ile tüm maçları aynı saatte oynatıyor ve Dinamo Kiev - Beşiktaş maçının başlama saati de diğer tüm maçlar gibi 21:45 olarak belirlendi.
 
Ancak bu yıl kış saati uygulamasına geçmeyen ve saatleri geri almayan Türkiye'de maçın başlama saati 22:45 olacak ve gece 00:30 ile 00:45 arasında bitecek. Yani Türkiye'de Salı günü başlayan karşılaşma Çarşamba günü sona erecek.
 
KİEV'E TÜRK AKINI VAR
Beşiktaş'ın gruptan çıkma şansını son maça bırakması üzerine Kiev'de oynanacak maça ilgi oldukça fazla.
 
Avrupa'nın bir çok ülkesinden ve Türkiye'den Kiev'e giden taraftar sayısının beklenenden çok daha fazla olmasıyla birlikte Kiev şehrinin maç günü Türk akınına uğraması ve 4 binden fazla Türk seyircinin olması bekleniyor.
 
HAVA ŞARTLARI OLUMSUZ
Beşiktaş'ı Dinamo Kiev maçında karlı ve soğuk bir hava bekliyor.
 
Kiev'de maçın oynanacağı salı akşamı hissedilecek sıcaklığın -8 derece civarında olması bekleniyor.
 
Beşiktaş kafilesinin Kiev'de idman yapacağı bu akşam ise hava sıcaklığının -9 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.
 
Son günlerdeki kar yağışıyla beyaza bürünen Kiev'de, maç günü de hafif kar yağışı bekleniyor.
 
 
Ali DANAŞ/İSTANBUL,(DHA)