Beşiktaş'ı kurtarma reçetesi

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, mali açıdan zor günler geçiren Beşiktaş için kurtarma reçetesi önerdi.

Beşiktaşı kurtarma reçetesi
10 Haziran 2012 Pazar 12:38 tarihinde eklendi, 1.397 kez okundu.

 

Beşiktaş camiasında fikrine daima önem verilen Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'u siyah-beyazlıların geleceği hakkında görüşlerini dile getirdi.
 
Sabah Gazetesi'nden Tarık Yılmaz'a açıklamalar yapan Koç, maddi krizle ilgili de öneride bulundu.
 
İşte Rahmi Koç'un açıklamaları...
 
Rahmi Koç'u kendi adını taşıyan müzede görünce sohbet etme imkânı bulduk. Söz dönüp dolaşıp futbola geldi. BJK Başkanı Fikret Orman'ın kendisini ziyaret ettiğini hatırlattık. Rahmi Koç görüşmenin detaylarıyla ilgili bilgi verdi.
 
Koç, "Başkan (Fikret Orman) söze 'sizden para istemeye gelmedim' diye başladı. Ben mesajı aldım. Önümüzdeki günlerde ben de iade-i ziyarete gideceğim" dedi. Birkaç hafta önceki röportajımızda Fikret Orman'a sorduğumuzda "Bu yıl için 120 milyon liraya ihtiyacımız var" demiş çıkış planını ise şimdilik açıklayamayacağını anlatmıştı. Sanırım bugün olağanüstü genel kurulda bu planlarını anlatacak.
 
Rahmi Koç da sıkıntının farkında ve Beşiktaş'ın durumu sorulduğunda bir öneri getiriyor:
 
"Beşiktaş'a bağışta bulunanlar için maliye vergiden düşecek şekilde bir çalışma yapabilirse yardım edenlerin sayısı artar. Böyle bir uygulama halihazırda yok, şu an aklıma geldi. Vergisi ödenmiş bağış toplamak çok zor. Ama insanları yardım etmeye teşvik edecek bir uygulama getirmek lazım. Eğer hükümet Beşiktaş'ın kapanmasını istemiyorsa belki özel bir uygulama yapabilir. Başka türlü olmaz."
 
Akil adamlar
 
Koç önümüzdeki günlerde bir akil adamlar toplantısı yapılacağını söylüyor. Bu toplantıda Koç'un önerisinin gündeme gelebileceği izlenimini ediniyoruz. Koç, "Aslında bu sadece Beşiktaş için değil tüm kulüpler için de iyi olur" düşüncesinde.
 
'Ali'nin bırakmasında etkim elbette oldu'
 
Ali Koç'un Fenerbahçe Yönetim Kurulu'ndan ayrılması konusu da açılıyor. Rahmi Koç şunları söylüyor:
 
"Yaydan çıkan ok, ağızdan çıkan söz, kaybedilmiş fırsat ve geçen zaman geri gelmez. Ali Koç'un Fenerbahçe yönetimini bırakmasında tabii ki etkim oldu. Holding onlara emanet. İşin başına geçmeyip, gerekli vakti harcamazlarsa zor olur. Şu an işin başında olma zamanı."
 
Rahmi Koç'a kalabalık arasından sıyrılıp aklıma gelen "ABD'de simit zinciri kurma" işini soruyorum. Koç gayet ciddi şekilde "Yakında, 1 Temmuz'da açıklayacağız" diyor. Detayları anlatmaya başlıyor. Ancak sonra "Bu yaştan sonra ABD'de simit satmak için uğraşacağımı aklınız alıyor mu?" diyerek konuyu noktalıyor.