Beşiktaş'ın yeni gladyatörü

Siyah-Beyazlılar'ın her konuda anlaşmaya vardığı Julien Escude sahada çok hırçın ve agresif.

Beşiktaşın yeni gladyatörü
17 Temmuz 2012 Salı 11:35 tarihinde eklendi, 1.389 kez okundu.

 

“Egemen Korkmaz ayrıldıktan sonra elimizi güçlendirmemiz gerek. Savunmaya bir takviye yapacağız” diyen Samet Aybaba, Sevilla’dan Julien Escude’yle görüştüklerini yalanlamamıştı. İspanyol ekibinden ayrılık kararı alan Fransız yıldızla senelik 1 milyon 200 bin Euro’dan anlaşma sağlandı.
 
Bologna ve Çin’den gelen cazip tekliflere rağmen Siyah-Beyazlılar’a sıcak bakan Escude’nin transferi artık resmi imzaya kaldı. Fanatik Gazetesi Kartal’ın yeni stoper adayını mercek altına aldı ve ilginç yönlerini gözler önüne serdi.
 
Egemen tarzı savunmacı
 
32 yaşındaki futbolcu, kariyeri boyunca istikrarlı bir çizgideydi. Sadece 4 takımın (Cannes, Rennes, Ajax ve Sevilla)
formasını giydi. 13 kez de Fransa Milli Takımı’nda görev yapan Escude, Egemen tarzında savaşçı bir stoper. 1.84  oyundaki tecrübeli oyuncu hava toplarına hakim, mücadeleci... Hırçın ve agresif bir oyun tarzına sahip olan Escude, rakiplerine sertlik uygulamaktan çekinmiyor. Geçen sezon İspanya’da 24 maçta görev yaparken tam 9 sarı, 1 kırmızı kart gördü. Üstelik Fenerbahçe’yi de yakından tanıyor. Escude, 2008’de Sevilla formasıyla Sarı-Lacivertliler’e rakip olmuş ve savunmada oynamasına rağmen bir gol atmıştı. Ayrıca Roberto Carlos’u da sakatlayıp, Fenerbahçe Cephesi’nin tepkisini toplamıştı. Escude’nin bir diğer farklı yönü ise formasının arkasında ismi yerine, isminin okunuşu (SQD) yazması...
 
Saha dışında çok duygusal
 
Sahada bu kadar agresif ve hırçın bir görüntü çizen Escude, saha dışında ise çok duygusal... Tatlıcılık yapan eşi Carolina Ruiz, Escude’yi şu sözlerle tanımlıyor: İşine olan tutkusu ve profesyonelliğine hayranım. En sevmediğim  yönü, hayal kırıklıkları onu sarsıyor. Ancak neyse ki kısa sürede toparlanabiliyor. Yeni yemekler tatmayı çok seviyoruz. Ayrıca birlikte seyahat etmekten de çok hoşlanıyoruz. Müzeleri, tarihi yerleri keşfetmekten hoşlanıyoruz. Futbolla ilgili hatırladığım en önemli şey ise, Barcelona’yı eledikleri zaman gözyaşlarıma hakim olamayışımdı...
 
Kardeşi de sporcu...
 
Siyah-Beyazlılar’ın transferini büyük ölçüde bitirdiği Julien Escude’nin ağabeyi Nicolas Escude de ünlü bir tenisçi... Sporu 2006 yılında yaşadığı ciddi sakatlık sonrasında bırakan Julien, 2001 yılında şu anda dünya tenisinin 1 numarası olan Roger Federer’i mağlup ederek Rotterdam Açık Tenis Turnuvası’nı kazanmıştı. 36 yaşındaki Julien Escude’nin tenis kariyerinde 4 şampiyonluk kupası bulunuyor.
 
(Fanatik)