"Biz şike yapmasını bilmeyiz"

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Giresunspor'un eski kulüp başkanı Ömer Ülkü, ''Biz ne şike yapmasını, ne iddaa oynamasını biliriz. Bize hiç yakışmaz, kulübümüze asla yakışmaz'' dedi.

Biz şike yapmasını bilmeyiz
22 Mart 2012 Perşembe 18:40 tarihinde eklendi, 1.033 kez okundu.

İstanbul'da yaşayan Ülkü, futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu 9 aylık dönemi, Giresun'da bir araya geldiği gazetecilere değerlendirdi. 
    
Ömer Ülkü, yeniden Giresun'a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu, gelir gelmez de kulübün sosyal tesislerinde oyuncuları ziyaret ettiğini belirtti. 
    
Giresunspor'da kısa bir dönem başkanlık yaptığını, kulübü devraldıklarında takımın ligin son sıralarında olduğunu hatırlatan Ülkü, ''Çalıştığımız dönemde çok başarılı olduğumuzu kamuoyu biliyor. 38 puan toplayarak ligi 11. sırada bitirdik. Giresunspor'un bizden sonraki dönem içinde bir kabus yaşadığı kesin. Büyük sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Kayyum yönetimindeki arkadaşlarımız 6 ay takımı yönettiler ve toparlamaya çalıştılar. Ancak, başkanı gitmiş bir takımın toparlanması da çok zordur. Şu anda bir yönetim var ve bu yönetime başarılar diliyoruz'' diye konuştu. 
    
Ömer Ülkü, kulüp başkanlığı yaptığı dönemde futbolda şike iddiası soruşturması kapsamında, geçen yılın haziran ayında Dereli ilçesi Kümbet Yaylası'nda tatil yaptığı sırada polis ekiplerince gözaltına alındığını anımsatarak, şunları söyledi: 
    
''Giresunspor'un maç satın alacak parası olmadığı gibi, ligdeki konumu itibariyle maç satması da söz konusu değildi. İddianamede yer alan ve 2010-2011 sezonunda oynanan Diyarbakırspor, Mersin İdmanyurdu ve Karşıyaka maçları için soruşturma geçirdik. Bunların da aslının olmadığını savunmalarımızda belirttik. Şike yaptığımız iddia edilen Diyarbakırspor küme düşmüş, Mersin İdmanyurdu Süper Lig'e çıkmış, Karşıyaka ise bizim bir basamak üstümüzde ligi tamamlamıştır. Biz ne şike yapmasını, ne iddaa oynamasını biliriz. Bize hiç yakışmaz, kulübümüze asla yakışmaz. Zaten mahkeme tamamen sonuçlandığında da şikenin olmadığını göreceksiniz.'' 
    
Giresunspor'un her zaman yanında ve destekçisi olacağını anlatan Ülkü, ''Takımı yönetecek arkadaşlarımızın Giresun'da oturması, bizlerin de onlara ağabeylik yapmamız gerekiyor. İlla ki bir görev verilirse her zaman yönetimdeki arkadaşlarımızın yanında oluruz. Başkan olmak gerekmiyor, eğer memleket sevdan varsa kulübün en alt kademesinden en üst kademesine kadar çalışma imkanın var demektir. Bu kulüp hepimizin'' ifadelerini kullandı. 
    
Ömer Ülkü, Giresunspor'un ligde kalacağına inandığını, futbolcuların kimseyi mahcup etmeyerek sahada istenen sonuçları alacaklarına inandığını da sözlerine ekledi.