Brezilya'da Cris var!

Galatasaray ile yollarını ayıran Brezilyalı savunma oyuncusu Cris'in kısa bir süre içerisinde yeni takımının belli olması bekleniyor.

Brezilyada Cris var!
03 Ocak 2013 Perşembe 09:28 tarihinde eklendi, 1.603 kez okundu.

 

Galatasaray ile sözleşmesini fesh eden Cris, Brezilya'da gündem konusu oldu. Sarı-kırmızılılar ile yollarını ayıran Cris'in yeni takımının Gremio olacağı iddia edildi.
 
Brezilya basınında çıkan haberlerde, Gremio Teknik Direktörü Vanderlei Lüksemburg'nun savunmaya takviye yapmak istediği belirtilirken; bonservisi elinde olan tecrübeli savunmacının en iyi tercih olacağının altı çizildi.
 
Dedikodular hızlı bir şekilde devam ederken, Cris ise transferiyle ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı. Radyo Bandeirantes'e konuşan 35 yaşındaki futbolcu, "Aralık ayından bu yana bir takım temaslarda bulundum ama somut bir şey henüz yok. Görüşmelere açığım ve teklifleri değerlendirmek istiyorum" dedi. 
Cris'in bu açıklamalarına rağmen, Brezilya'da çeşitli basın organları iddialı ifadeler kullandı. Tecrübeli savunma oyuncusunun Galatasaray ile yollarını ayırmasının ardından Gremio ile anlaştığı öne sürülürken, Perşembe günü Cris'in sağlık kontrolünden geçeceği de kaydedildi.
 
Haberlerde ayrıca Cruzeiro'nun da kadrosuna katmak istediği Cris ile Gremio'nun transfer görüşmelerine son noktaya getirdiği kaydedildi. Diego Lugano ile de ilgilenen Cruzeioru'nun Cris'e imza attırması halinde Lugano'dan vazgeçeceği de ileri sürüldü. 
 
Öte yandan Gremio Sportif Direktörü Rui Costa, Cris'in transferi hakkında sorulan bir soruya "Bu hafta içinde her şey belli olacaktır" diye cevap verdi.
 
GALATASARAY'A VE TÜRKİYE'YE DUYGUSAL VEDA!
Brezilya'da Cris hakkında transfer dedikoduları ciddi şekilde konuşulurken, Brezilyalı futbolcu son olarak da sarı-kırmızılı taraftarlara ve Türkiye'ye veda etti.
 
Cris, facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Herkese merhaba, ben Galatasaray ile sözleşmemi dostane bir şekilde fesh ettiğimizi duyurmak istiyorum. Bana destek veren herkese ve tüm teknik ekibe teşekkür ediyorum. Şampiyonlar Ligi'nde tur atladığımız ve ligde yolumuza devam etmemiz adına memnunum. Galatasaray her zaman benim kalimde olacak. Ben aşkı bu kulüpte ve bu güzel ülke Türkiye'de öğrendim" ifadelerini kullanarak duygusal bir veda mesajı yayınladı.