"Bu kararı sindiremiyoruz"

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, UEFA'nın vermiş olduğu men kararını içlerine sindiremediklerini söyledi.

Bu kararı sindiremiyoruz
16 Temmuz 2013 Salı 20:05 tarihinde eklendi.

Düzce'nin Topuk Yaylası'nda Emre ve Volkan'la katıldığı basın toplantısında konuşan Dirk Kuyt, "Bu kararı sindiremiyoruz, bu kararı anlayamıyoruz, kulübümüz suçlu dendi. Bu futbolcularla ilgili bir karar değil. Hepimizin kariyeri zarar görecek. Bu bizi üzüyor. Böyle bir takıma, böyle bir taraftarın olduğu bir kulübe, yarı final görmüş bir takıma bunu sindirmek hiç kolay değil." ifadelerini kullandı.

Bir sene ceza almışken üzerine 2 sene ceza almanın anlaşılır bir şey olmadığını dile getiren Dirk Kuyt, "İki kez ceza almak anlaşılır bir durum değil. Artık dava CAS'a intikal etti. CAS'ın 25 milyon Fenerbahçe taraftarının hislerini ve bizlerin hislerini çok daha iyi göreceğini düşünüyorum. Ben takım arkadaşlarım ile gurur duyuyorum. Takım olarak çok iyi işler yapıyoruz. Amacımız futbola yönelik ne varsa onu yapmak. Umuyorum ki sizlerle son kez bunu konuşup sadece sahada işimizi yaparız." dedi.

Dirk Kuyt, 5 yaşından beri futbolun içinde olduğunu, ilk defa bu kadar büyük bir ceza ile karşılaştığını kaydederek, şöyle konuştu: "Geçen sene Avrupa'da karşılaştığımız takımlar da buna şaşıracaktır. Böylesine bir takımın bu sene Avrupa'da olmaması üzücü.

3 kulvarda birden mücadele etmeyeceğiz. Önümüzdeki sezon ligde şampiyon olsak da Avrupa'da yoksak bu ilk kez karşılaşılacak bir durum olacak. Türkiye'den iki takım final kapısına kadar dayandılar, ama bu sorun Türk futbolunu olumsuz etkiler. Böyle bir durum İngiltere'de Everton ve Liverpool için olsaydı eminim birbirine destek olurlardı. Birbirinin arkasında dururlardı, ama burada tam tersi düşünce ve uygulamalar var."


CİHAN