Bundesliga’da ikinci yarı heyecanı başlıyor

Almanya 1. Ligi’nde ikinci yarı 32 günlük aranın ardından başlıyor. Ligde 51. sezonun ikinci yarısı yarın oynanacak Borussia Mönchengladbach-Bayern Münih karşılaşmasıyla start alacak.

Bundesligada ikinci yarı heyecanı başlıyor
23 Ocak 2014 Perşembe 19:41 tarihinde eklendi.

Bundesliga’da ikinci Türk teknik direktör olarak Hannover 96’nın başına geçen Tayfun Korkut ilk sınavını Wolfsburg deplasmanında verecek.

Dünyanın seyir zevki en yüksek ligleri arasında gösterilen Almanya Birinci Futbol Ligi Bundesliga’da ikinci yarı 32 günlük aranın ardından başlıyor. Ligde 51. sezonun ikinci yarısı cuma günü oynanacak Borussia Mönchengladbach-Bayern Münih karşılaşmasıyla start alacak. Bir maç eksiğine rağmen en yakın takipçisinin 7 puan önünde lider durumda bulunan Bavyera ekibi, güçlü rakibi karşısında yenilmezlik serisini 41’e çıkarmanın hesaplarını yapıyor.

33 puanla üçüncü sırada yer alan ve bu sezon kendi sahasında hiç kaybetmeyen İsviçreli teknik adam Lucien Fevre yönetimindeki B.M’gladbach da sahadan galibiyetle ayrılıp zirveyle puan farkını kapatmayı hedefliyor. Borussia Park Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak bu dev karşılaşmayı TRT HABER ve Alman Birinci Kanalı ARD canlı yayınlayacak.

Ligin istikrarlı ekiplerinden olan ve ikinci sırada yer alan Bayer Leverkusen, kümede kalma savaşı veren Freiburg’un konuğu olacak. Freiburg’un altyapısından yetişen milli futbolcu Ömer Toprak bu maçta eski takımına karşı forma giyecek. Sezon başında Bayer Leverkusen’e transfer olan Emre Can da bu karşılaşmada ilk 11’de yer alacak. Eren Derdiyok ise yedek kulübesinde bekleyecek.

ŞAHİN, ALTINTOP’U KONUK EDECEK

İlk yarının son üç maçından sadece 1 puan alarak zirveden kopan Nur Şahin’li Borussia Dortmund, Halil Altıntop’lu Augsburg’u Signal Iduna Park Stadı’nda ağırlayacak. Dortmund’da sakatlığı devam eden İlkay Gündoğan’ın ise şubat sonunda takıma dönmesi bekleniyor. Yarın saat 15.30’da başlayacak maçlarda Stuttgart, Mainz 05’i ve Nürnberg de Hoffenheim’i konuk edecek. Eintracht Frankfurt ile Hertha Berlin arasındaki karşılaşma 18.30’da başlayacak. Ligin 18. haftası Pazar günü oynanacak Werder Bremen-Eintracht Braunschweig (15.30) ve Hamburg-Schalke 04 (17.30) maçlarıyla tamamlanacak.

GÖZLER TAYFUN KORKUT’LU HANNOVER’İN ÜZERİNDE OLACAK

Hamburg’u 1977-1978 sezonunda çalıştıran Özcan Arkoç’tan sonra Bundesliga’da ikinci Türk teknik direktör olarak Hannover 96’nın başına geçen Tayfun Korkut Bundesliga’daki ilk sınavına çıkıyor. İkinci yarının ilk haftasında tüm gözler, Hannover96’nın yeni teknik direktörü Tayfun Korkut’a çevrilecek. Genç teknik adam son haftalarda çıkış yakalayan Wolfsburg deplasmanında nasıl bir sonuç olacağı merak konusu. Sezonun ilk yarısında deplasmanda puan alamayan Hannover, ligde 18 puanla 13. sırada yer alıyor.


CİHAN