Burak'a penaltı öğüdü!

Futbol oynadığı dönemlerde tartışmalı penaltılarla gündeme gelen Arif Erdem oyuncunun düşüşü için “Penaltı değildi” dedi. “Darbe almadığı müddetçe yere düşmesin” diye ekledi.

Buraka penaltı öğüdü!
28 Ağustos 2012 Salı 14:31 tarihinde eklendi, 1.603 kez okundu.

 

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Burak Yılmaz’a yapılan penaltı gündeme oturmuştu. Burak’ın tartışmalı penaltısını değerlendiren Arif Erdem “Pozisyon penaltı değildi” dedi. Oyuncunun adının kendisiyle anılması için de “Ben bu konularla alakalı biraz haşır neşir olduğum için insanlar Burak’a ‘Aa işte yeni Arif Erdem’ falan dediler” diye konuştu. Galatasaray’da göz önünde 27 yaşındaki futbolcuya “Kendisine önerim darbe olmadığı müddetçe düşmesin.
 
Dikkat etsin. Kendisiyle alakalı kararı yine kendisi verecektir” öğüdünü veren Erdem, Burak’ın daha çok gol atması gerektiğini ifade etti. “Çok çabuk ve seri bir futbolcu olduğu için zaman zaman böyle konulara maruz kalabilir” eklemesini yaptı.
 
Burak’ın Trabzonspor’da oynadığı dönemde de bu tip pozisyonlarla karşı karşıya kaldığını kaydeden Arif Erdem “Galatasaray Trabzonspor’a göre daha göz önünde olan bir takım. Bu pozisyonun yaşandığımaç da bir derbi müsabakası olduğu için olay gündeme oturdu” ifadelerini kullandı.
 
Yetenekli forvet oyuncusunun Beşiktaş ve Fenerbahçe’deyken de benzer pozisyonları yaşadığını ifade etti. Futbolcuların maç esnasındaki hamlelerinin birkaç salise içinde karar verilerek uygulandığının altını çizdi.
 
Arif Erdem itiraf etmişti
 
Arif Erdem, 1997 yılındaki İstanbulspor maçında yapılan penaltı ile ilgili bir itirafta bulunmuştu. Maçın 94. dakikasındaki penaltı olayına açıklık getirerek pozisyonun penaltı olmadığını, bunu hayatında bir leke olarak kabul ettiğini açıklamıştı.
 
“Pozisyon futbol hayatıma atılmış bir leke. Nereye gitsem Galatasaraylı’sı bile o pozisyonu soruyor. Benim hiç günahım yok. Uzatma dakikalarında Engin’den sıyrılmak isterken, dengem bozuldu. Baş parmağım çime takıldı ve kendimi yerde buldum. Bir de baktım hakem Vahap Beyaz 35 metreden penaltı verdi. Oysa bana hiçbir müdahale yoktu. O gün bugün herkes hâlâ o pozisyonu soruyor” demişti.
 
(Bugün)