Bursaspor Divan Kurulu toplandı

Bursaspor Kulübü Divan Kurulu, Sheraton Hotel'de toplandı. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kulübün yeni transferleri, takımın durumu, kulübün ileriye dönük çalışmaları hakkında görüşme yapıldı.

Bursaspor Divan Kurulu toplandı
26 Temmuz 2013 Cuma 19:39 tarihinde eklendi.
Seçildikten sonra Teknik Direktör Hikmet Karaman ile toplantı yaptıklarını belirterek sözlerine başlayan Başkan Erkan Körüstan, "Hikmet Karaman ile toplantı yaptık ve hedeflerimizi kendisine aktardık. Kendisi de aynı düşünceleri paylaştığını dile getirdi. 

Bu sezon üç kulvarda mücadele edecek takımımızı teslim ettik. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaliteli futbolcu transfer edebilmek için yoğun mesai harcıyoruz. Taiwo, Frey, Civelli gibi futbolcuların yanı sıra enerjileri ile güç katacak Şamil ile Yasin'i transfer ettik. Avrupa Kulüplerinin peşinde koştuğu Enes Ünal'a da profesyonel sözleşme imzalattık.

Frey ile olan anlaşmamız bu seneki rakamı 1 milyon 300 bin Euro'dur. Artı bonusları var. Civelli ile ilgili anlaşmamız 1 milyon 250 bin Euro, Taiwo ile de anlaşmamız 1 milyon 250 bin Euro. Hepsinin başarı bonusları vardır. Hiçbirine bonservis ödemedik" diye konuştu. 
 
"BORÇ DA VAR, 25 MİLYON AÇIK DA" 
 
Her konuda şeffaf ve denetlenebilir bir Bursaspor oluşturmak istediklerini belirten ve kulübün şu anda borcu olduğunu söyleyen başkan Körüstan, "Bizim amacımız her konuda şeffaf ve denetlenebilir Bursaspor oluşturabilmekti. Bu konuda çalışmalara başladık ve uluslararası denetim firmasıyla anlaştık. Yetkililer 2 yıl geriden günümüze denetleme yapıp raporu bize sunacak.

Resmi organlarımızdan kamuoyu ile paylaşacağız. Tüm Mali tabloları internet sitemizde açıklayacağız. Bursaspor'un kasada parası var, borcu yok deniyordu. Epey borcu var. Bu sezon sonu itibariyle 25 milyon TL açığı var. Uzman hukukçularımız tüm hukuki süreç ve işlemleri inceleyecek. Kurallar çerçevesinde sonuçlar yine camiamızla paylaşılacaktır" dedi. 
 
"20 BİN KOMBİNE SATILDI" 
 
Yaklaşık 20 bin kombinenin satıldığını sözlerine ekleyen Körüstan, "Bu yıl kulübümüzün 50'nci yılı. 2013-14 sezonu kombineleri oldukça uygun fiyattan satışa sunduk. Bugüne kadar yaklaşık 20 bin kombine satıldı. Takımımız taraftarımızla daha da iyi mücadele edecektir. Açık kale arkasında da satışın tamamlanmasını bekliyoruz. Oradan da kombine alınmasını istiyoruz. Sanayicilerimiz de çalışanları için alsınlar" şeklinde konuştu. 
 
"İSTİFALAR GELİYOR" 
 
Kulüpte çift üyeliklerle ilgili konuların da olduğunu söyleyen Erkan Körüstan sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Çift üyelikle ilgili konular var. Son genel kurulda toplanan imzalarla gündeme alınan, oy birliğiyle tüzüğümüzün maddesi değişti. Yönetim kurulumuz hukuki sorumluluğu yerine getirmiş oldu. Çok istifalar var. Bir kurucu üyemizin de istifası geldi. Bu konuda biz bilgilendirme yapmaya mecburuz. Bunu artık kongre veya yeni yapılacak tüzükle yeniden düzenlenme yapılmalı. Yöneticilik yapmış arkadaşlar da var. Yeni tüzükte bunu düzenleyeceğiz. Buna bir çözüm getirilmesi gerekiyor." 
 
GENEL DİREKTÖR AYHAN BARIŞÇI: "22 OYUNCUYLA YOL AYIRMAK KOLAY DEĞİL" 
 
Bursaspor Genel Direktörü Ayhan Barışçı takımın genel durumu ve transferlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni sezon çalışmaları öncesinde Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın programı doğrultusunda Bursaspor A takımına çıkacak oyuncuların tespiti yapıldığını ifade eden Barışçı, "Çıkamayacak oyuncularla ilgili de yolları ayırma kararı verildi.

Bunların içinde geçtiğimiz yıllarda transfer edilen Ahmet Arı'dan, İbrahim Kaş'tan, yaş sınırını doldurup A takıma yükselemeyen, bir takım kontratlardan dolayı zarara sokacak oyuncular da var. 22 oyuncuyla yolları ayırmanın ne kadar zor olduğunu hepiniz takdir edersiniz. Bunun içinde Tagoe, Forsell, Bangura var. Sözleşmeleri çok yüksek rakamlarda olan başka arkadaşlar da var. Önce bunlarla yolları ayırmak için mücadele yapıldı. Bazılarıyla görüşmelerimiz devam ediyor" dedi. 
 
"YERLİ TAKVİYESİ OLACAK" 
 
Transferle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Barışçı, "15 tane bize alternatif futbolcu olabilecek genç oyuncumuz tespit edilmiş. Bu oyuncularla birlikte 55 kişilik kafileyle Avrupa'da kamp süreci başladı. Enes Ünal, Batuhan, Okan Koçuk gibi bir çok genç oyuncu ve alt yapı koordinatörümüzle birlikte 22 günlük kamp süreci yaşadık.

Bu sürecin futbol takımına olumlu yansıdığını düşünüyorum. Bundan önce alınmış bir kararla kamp yeri tespit edilmiş. Başka bir arayış içinde olmadan burada hiç de zorluk çekmeden çalışma yapıldı. Taiwo gibi Avrupa'da yıldızlaşmış, herkesin beyninde ismi kalmış değerli bir oyuncuyu takviye ettik. Bir takım ailevi nedenlerden dolayı İngiltere'de kalmak isteyen kaleci Carson'ın yerine Frey'i aldık. Stoper mevkii için de Renato Civelli gibi tecrübeli, o bölgeye yakışan bir futbolcuyu aldık.

Bu 3 oyuncu yabancı kısıtlaması göz önünde bulundurularak takıma dahil edildi. Ön tarafta çekilecek sıkıntı düşünülerek hocamızın yakından tanıdığı Şamil ve Yasin'i aldık. Kamuoyu karşısına çıkınca, 'Biz bu transferleri yaptık, yeterli' deme lüksüne sahip değiliz. Forvette eksikliğimiz var. Bunun sebebi Pinto ve Sestak'tan vazgeçilmişlik değil. Pinto sakatlığında yerine Türk oyuncu koymalıyız. Buraya yerli oyuncu takviyesi olması gerektiğini biliyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu.

DHA