‘Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri’ sergisi açıldı

Osmaniye Belediyesi tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, 'Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri' sergisi açıldı.

Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri sergisi açıldı
18 Mart 2013 Pazartesi 20:18 tarihinde eklendi, 2.502 kez okundu.

 

 
Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırda açılan sergiye; Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ile birlikte AK Parti Milletvekili Dr. Suat Önal, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Kurmay Muhabere Albay Ersin Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'yi işgal etmeye kalkanların, Çanakkale'de gereken dersi aldıklarını ifade ederek, "Ancak bu ders bunlara yeterli geldi mi? Gelmedi. Uzun süredir çektiğimiz terör belası maalesef devam ediyor. Çanakkale'den gelen bu eserleri izlerken çocuklarımızın neler hissetmesi gerektiğini anne, babaların, öğretmenlerin neler anlatması gerektiğini gözden geçirmesi gerekiyor." diye konuştu.
 
Belediye Başkanı Kadir Kara ise canları pahasına vatan mücadelesi verirken şehit düşen kahramanların, tarihin şan ve şeref sayfalarına isimlerini altın harflerle yazdırdıklarını kaydederek, "Ruhları şad olsun. Burada açılışını yaptığımız sergide Çanakkale Savaşı'nda ecdadımızın kullandığı silah ve teçhizatlar bulunmaktadır. Bu sergiyi, bugünün nesline, atalarının yedi düvele karşı verdiği mücadelenin hangi zor şartlarda olduğunu göstermek ve Çanakkale bilinci oluşması için açtık." dedi. Yaklaşık 600'e yakın eserin yer aldığı serginin 27 Mart'a kadar açık kalacağı bildirildi.

CİHAN