"Carvalhal’a göz kırptı"

Beşiktaş Futbol Şubesi eski sorumlularından, Futbol Federasyonu yöneticisi Cengiz Zülfikaroğlu’nun Portekiz basınına verdiği röportaj büyük yankı uyandırdı

Carvalhala göz kırptı
19 Nisan 2012 Perşembe 09:13 tarihinde eklendi.

 

Carlos Carvalhal hakkında konuşan Zülfikaroğlu’nun, “Bir gün Türk Milli Takımı’nın başına gelebilir. Neden olmasın” sözleri, Türk yönetici milli takım için Carvalhal’a göz kırptı” şeklinde yorumlandı.
 
Abola gazetesinde yer alan röportajda, Zülfikaroğlu’nun Beşiktaş’ta yöneticilik yaparken Carvalhal’ı takımın başına getiren kişilerden biri olduğu hatırlatılarak, bu dönemde kurulan dostluğun milli takımda da devam edilebileceği vurgusu yapıldı.

TFF yöneticisi, hocanın Beşiktaş’ı çalıştırırken iyi izler bıraktığını ve Türk halkının ona saygı duyduğunu belirterek, “Tekrar Türkiye’ye gelerek çalışmak isterse, şartlar da uygun olursa neden milli takımı çalıştırmasın” dedi. Türk Milli Takımı‘nın başında mutlaka Türk asıllı hocanın olması şartı aramadıklarını kaydeden Zülfikaroğlu, Carvalhal’ın geçmişinin Türkiye’de iyi olduğunu dile getirdi.
 
Carvalhal da, aynı gazeteye yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yeniden dönebilmek için şartların oluşmasını beklediğini söyledi. Portekizli hoca, Türk futbolunun ileride büyük bir potansiyel olacağına işaret ederek, en büyük eksikliğin yapısal olaylardan kaynaklandığını, bunun giderilmesi halinde ise  Türk futbolunun Avrupa’da büyük ses getireceğini iddia etti.

Milliyet