Casillas ve Sara yine öpüştü

İspanya A Milli Takımı'nın kalecisi Iker Casillas ve televizyoncu sevgilisi Sara Carbonero Johannesburg'dan sonra Kiev'de de öpüştü. İkili şampiyonluğu öpüşerek kutladılar.

Casillas ve Sara yine öpüştü
02 Temmuz 2012 Pazartesi 11:42 tarihinde eklendi, 2.861 kez okundu.

 

Casillas’a ilk kutlama
 
İspanya’nın tecrübeli kalecisi ve kaptanı Iker Casillas’ın şampiyonluğunu kutlayan ilk isim sunucu sevgilisi Sara Carbonero oldu. Carbonero, Casillas’ı öperek bu sevinci beraber yaşadı.
 
Son Avrupa ve Dünya Şampiyonu Boğalar tek kelime ile kusursuz bir maç çıkardı, bileğinin kolay kolay bükülmeyeceğini kanıtladı. İspanya, David Silva, Jordi Alba, Torres ve Mata’nın golleriyle zafere farklı bir skorla ulaştı, üst üste 2 kez Avrupa Şampiyonu olan ilk takım unvanını kaptı
 
EURO 2008, 2010 Dünya Kupası ve EURO 2012. Son yıllara damgasını vuran İspanya Milli Takımı EURO 2012’yi de kimseye kaptırmadı ve İtalya’ya karşı oynadığı rahat bir final maçıyla şampiyonluğunu ilan etti.
 
Karşılaşma her zaman olduğu gibi yine İspanya’nın kısa ve net paslarıyla başladı. Bu paslar 14. dakikada meyvesini verdi. Iniesta’nın nefis pasında Fabregas ceza sahası içinde topla buluştu ve çizgiye inerek ortasını yaptı. Silva kale önünde topu kafayla ağlara göndererek İspanya’yı 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra İtalya pozisyon için fırsat kollasa da İspanya’nın top kaptırmaya niyeti yoktu. 41. dakikada Xavi sol bekten hiç beklenmedik bir şekilde İtalya ceza sahasına doğru koşan Alba’ya enfes bir pas verdi. Alba kaleci Buffon’la karşı karşıya attığı rahat golle İspanya’nın ilk yarıyı 2-0 önde kapatmasını sağladı.
 
İkinci yarıya İtalya daha pozitif ve istekli başladı. Ancak ikinci yarının başında yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediler ve oyun yine İspanya’nın üstünlüğüne geçti. İtalya için maçın kırılma anı ise Motta’nın sakatlanması oldu. Prandelli 57. dakikada Montolivo’yu çıkarıp yerine Motta’yı koyarak 3. değişiklik hakkını kullandı. Ancak 62. dakikada Motta sakatlanınca İtalya kalan dakikalarda 10 kişi mücadele etmeye başladı ve hal böyle olunca İspanya için oyun daha da rahatladı.
 
İtalya’nın ümitlerinin azalmaya başladığı anlarda önce Torres, ardından Mata’nın golleri geceyi noktaladı.
 
Süper matador
 
İspanya 2008-2012 arası üç büyük turnuvayı kazanarak futbolda ulaşılması güç bir rekorun da sahibi oldu.
 
Avrupa Futbol Şampiyonları tarihinde üst üste 2 kez mutlu sona ulaşan ilk takım İspanya oldu. Euro 2008’i kazanan İspanya bu yıl düzenlenen kupayı da kazandı ve tarihe geçti. Boğalar aynı zamanda toplamda 3 şampiyonluk ile bu alanda ilk sırada bulunan Almanya’yı yakaladı. İspanya bu başarılarının dışında 2008-2012 arasında üç büyük turnuvayı üst üste kazanan ilk takım olma başarısını da göstermiş oldu. Euro 2008, 2010 Dünya Kupası ve Euro 2012’de şampiyon olan İspanya böylece Almanya’nın Euro 1972, 1974 Dünya Kupası ve Euro 1976’da yakaladığı başarıyı geçmiş oldu. Almanya bu 3 finalin ilk 2 tanesini kazanmış ancak Euro 1976’da şampiyonluğu Çekoslovakya’ya kaptırmıştı.
 
İspanya, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynadığı son 12 maçı kaybetmedi. İspanya böylece kupa tarihinin en uzun yenilmezlik rekorunu geliştirmiş oldu. Daha önce Hollanda 1988-1996, Almanya 1972-1984 ve İtalya 1968-1988 şampiyonaları arasında 10 maç üst üste yenilmemişti.
 
İspanyollar yarı finalde Portekiz karşısında normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta rekoru kırmayı başarmıştı.
 
Puerta’yı unutmadı
 
İspanya Milli Takımı’nın başarılı savunma oyuncusu Sergio Ramos bu maçta da eski takım arkadaşı Antonio Puerta’yı unutmadı. 2007 yılında hayatını kaybeden Puerta’nın anısını yaşatmak isteyen Ramos üzerine Puerta’nın olduğu ve “Herzaman bizimlesin“ yazılı bir tişört giydi. Maçtan sonra pelerinle kısa bir boğa güreşi şovu gerçekleştiren Ramos daha önce Puerta’yla Sevilla’da beraber oynamıştı. İspanya Milli orta saha oyuncusu Fabregas da üzerinde Puerta, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Miki Roque, Daniel Jarque ve teknik direktör Manolo Preciado’nun resimlerinin olduğu bir tişört giydi.