Çevreciler istedi konser yeri değişti

Sting, çevrecilerin şikayeti üzerine 'Back to Bass' turnesi kapsamında 9 Aralık'ta Filipinler'de vereceği konser mekanını değiştirdi.

Çevreciler istedi konser yeri değişti
20 Ekim 2012 Cumartesi 13:10 tarihinde eklendi, 1.335 kez okundu.

 

İngiliz şarkıcı Sting, Filipinler'de ''Back to Bass'' turnesi çerçevesinde vereceği konserin mekanını, çevrecilerin şikayeti üzerine başka bir yere taşıdı.
 
Ünlü şarkıcının, Filipinli çevrecilerin, orijinal gösteri merkezinin, ülkenin kuzeyindeki Baguio'da alışveriş merkezi alanının genişletilmesi ve park yeri inşaatı için 182 ağacı sökmeyi planlayan holdinglere ait olduğu bilgisini veren dilekçeleri üzerine mekanı değiştirme kararı aldığı bildirildi.
 
Çevreciler, dilekçede, Sting'in bir çevre şampiyonu olarak hem yağmur ormanlarını kurtarıp hem de bu holdinglerin çevreye zarar vermesine olanak sağlayamayacağını belirttiler.
 
SM Prime Holdingleri'ne ait SM Mall of Asia Arena, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 9 Aralık'taki konser mekanını değiştirme kararının sanatçıya ait olduğunu belirterek, ''Anlaşıldığı kadarıyla, SM'nin temsilcilerinin çağrılarına rağmen çevre savunucusu olarak bilinen sanatçının başka seçeneği kalmadı'' ifadesi kullanıldı.
 
Manila Körfezi'nde SM alışveriş merkezleri ve arenayı işleten SM Prime Holdingleri'nin sahibi, ülkenin en zengin adamı, alışveriş merkezi imparatoru Henry Sy. Sting ve eşi Trudie Styler, 1989 yılında tropik ormanları ve buralarda yaşayan insanları korumak amacıyla Yağmur Ormanları Vakfı'nı kurmuşlardı.
 
Filipinler'de yerel bir mahkeme, Baguio'da alışveriş merkezi alanının genişletilmesi planlarını geçici süreliğine durdurmuştu.