Cimbom'un hedefindeki iki yıldız

Galatasaray, Hamit Altıntop’tan sonra Real Madrid’in iki yıldızı Nuri Şahin ve Lassana Diarra için kolları sıvadı. Başkan Ünal Aysal’ın, Melo’nun boşluğunu Fransız futbolcuyla doldurmak istediği ortaya çıktı

Cimbomun hedefindeki iki yıldız
26 Temmuz 2012 Perşembe 09:11 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray, Felipe Melo’da yaşanan kriz nedeniyle rotasını alternatif oyunculara çevirdi. Hamit Altıntop’u uzun uğraşlar sonunda kadrosuna katan sarı-kırmızılıların, Real Madrid’in iki yıldızı Nuri Şahin ve Lassana Diarra için de düğmeye bastığı öğrenildi.
 
Teknik Direktör Fatih Terim’in, A Milli Takım’a da kazandırdığı Nuri Şahin’de ısrarlı olduğu kaydedildi. Real Madrid’e, Almanya şampiyonu Borussia Dortmund’dan 10 milyon euro bonservis bedeli karşılığında giden, ancak sakatlıklar yüzünden ilk yılında başarılı olamayan 23 yaşındaki yıldız futbolcunun, Jose Mourinho tarafından gözden çıkarıldığı ileri sürüldü. Milan ve Bayern Münih’in gündemine gelen Nuri’nin ismi son olarak Tottenham’da top koşturan Luca Modric’in transferinde takasta geçmişti.
 
Nuri Şahin’in, Şampiyonlar Ligi’ne katılan Galatasaray’da bir sezon kiralık oynamaya çok sıcak baktığı, Fatih Terim ile Mourinho arasındaki dostluğun da bu transferin önünü açtığı ifade edildi. Cim-Bom’un kiralama operasyonunun gerçekleşmesi halinde sözleşmeye satın alma opsiyonu koyduracağı belirtildi.
 
Maliyeti yüksek
Sarı-kırmızılı kulüp, Melo’nun boşluğunu ise Lassana Diarra ile doldurmanın hesaplarını yapıyor. Makoun, Mbia, Alaou Diarra ve Gargano’yu listesine alan yönetimin asıl hedefinin Diarra olduğu ortaya çıktı.
 
Başkan Ünal Aysal da, Real Madrid’in satış listesine koyduğu 27 yaşındaki Mali asıllı Fransız ön liberoya talip olduklarını doğruladı. İspanyol ekibinin, Lassana Diarra için 7 milyon euro bonservis istediği, yıldız oyuncunun yıllık maliyetinin de 4 milyon euroyu bulduğu ifade edildi.

Milliyet