Cornu'nun başı belada

Fenerbahçe’nin UEFA aleyhine açtığı davada verdiği savunmayla Federasyon Başkan Vekili Arıboğan ve Baş Hukuk Müşaviri Helvacı’yı töhmet altında bırakan Cornu hakkında maddi ve manevi tazminat davası açılıyor

Cornunun başı belada
03 Aralık 2011 Cumartesi 09:33 tarihinde eklendi.

 

Futbol Federasyonu ile Fenerbahçe Kulübü arasında savaş rüzgârları esmesine neden olan UEFA Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu’nun başı dertte. Sarı-lacivertli kulübün UEFA aleyhine Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde açtığı davada verdiği savunmayla Federasyon Başkan Vekili Lutfi Arıboğan ve Baş Hukuk Müşaviri İlhan Helvacı’yı töhmet altında bırakan Cornu hakkında maddi ve manevi tazminat davası açılacağı öğrenildi.
 
Geçen haftaya damgasını vuran Federasyon - Fenerbahçe düellosunun kahramanı Pierre Cornu’yu “hukuken yanlış sonuçlar doğuracak subjektif beyan vermekle” suçlayacağı ifade edilen Arıboğan ve Helvacı’nın yanı sıra, Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın da aynı gerekçeyle Cornu’yu mahkemeye vereceği bildirildi.
Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında Türkiye’deki ziyareti sırasında edindiği bilgileri CAS’daki savunmasında farklı bir şekilde yansıttığı için Cornu’yu sert bir dille eleştiren Aydınlar’ın, söz konusu kararı 21 Kasım tarihinde aldığı kaydedildi.
 
Davanın niteliği üzerinde çalışan federasyon hukukçularında oluşan görüşün hem manevi hem de maddi dava açmak yonünde olduğu belirtildi. Aydınlar, Arıboğan ve Helvacı’nın manevi davanın yanı sıra 1 Franklık maddi tazminat davası planladığı, davanın Türk veya İsviçre mahkemelerinde açılabileceği, kararın yapılacak inceleme sonunda verileceği kaydedildi.
 
Son dönemlerde artan şike, teşvik ve bahis olayları nedeniyle disiplin müfettişliği kadrosuna yeni elemanlar alan UEFA’nın Pierre Cornu’yu da 1 Haziran tarihinde işe başlattığı ortaya çıktı. UEFA’daki ilk görevinin Türkiye’deki şike ve teşvik soruşturması olduğu bildirilen Cornu’nun avukatları tarafından yönlendirilmesi ve yanlış beyanlarda bulunmasının sebebinin de bu konudaki “acemiliği” olduğu ileri sürüldü.
Fenerbahçe Kulübü’nün avukatı Emin Özkurt, Arıboğan ve Helvacı’nın kişilik haklarının hedef alındığını ileri sürerek, “Madem haklı olduklarına inanıyorlar, dava açsınlar” şeklinde konuşmuştu.

Milliyet