Dağ,tepe koşan adam

İtalya'da düzenlenen 30'uncu Dünya Dağ Koşusu'nda 8'inci olan milli dağ koşucusu 28 yaşındaki Ahmet Arslan, dünya şampiyonu unvanı için dağ ve ormanlık alandaki kayalıklarda günde 30 kilometre koşarak çalışıyor.

Dağ,tepe koşan adam
30 Eylül 2014 Salı 11:09 tarihinde eklendi.
Antalya'da yaşamını sürdüren milli dağ koşucusu Ahmet Arslan, 14 Eylül günü İtalya'da düzenlenen 30'uncu Dünya Dağ Koşusu'nda dünya 8'incisi oldu. Türk milli takımındaki 6 sporcu arasında yer alan 'Dağların Aslanı' lakaplı Ahmet Arslan, dağ koşusu yarışında 40 ülkeden 155 sporcuyla yarıştı. Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nde atletizm antrenörlüğü de yapan Arslan, 2013'te Avrupa üçüncüsü, 2008'de dünya üçüncüsü, 2011'de dünya ikincisi olduğunu hatırlatarak, gelecek yıl Avrupa şampiyonu, 2016'da da dünya şampiyonluğunu kazanmayı hedeflediğini söyledi.
 
6 ŞAMPİYONLUKLA AVRUPA REKORU
 
Arslan, 12 yaşında atletizm ile başladığı spor hayatında cross ve pist yarışlarına da katıldığını, zorlu parkurda yarışmayı daha çok sevdiği için de dağ koşusunda sportif yaşamını sürdürdüğünü belirtti. 2006 yılında katıldığı ilk yarışta büyükler Türkiye şampiyonu olduğunu aynı yıl gençlerde de milli takımda şampiyonluk kazanıp, ferdi olarak dünya dördüncülüğünü elde ettiğini aktaran Arslan, 2007-2012 yılları arasında aralıksız 6 kez Avrupa şampiyonu olduğunu söyledi. 
 
DÜNYANIN EN İYİ ÇIKIŞ SPORCUSU
 
Dünyada zor ve dik parkurlara çıkabilen en iyi dağ koşucusu olarak tanınan Arslan, en büyük hedefinin şimdiye kadar kazanamadığı tek unvan olan ferdi dünya şampiyonluğunu elde etmek olduğunu kaydetti. 2016 yılındaki dünya şampiyonasını birinci tamamlamak için hazırlıklara başladığını dile getiren Arslan, günde 30 kilometre koşarak antrenman yaptığını belirtti. Arslan, antrenmanını genellikle Düzlerçamı bölgesinde orman ve kayalık alanda dağ koşusu yaparak sürdürdüğünü anlattı. Dünya şampiyonasına hazırlık sürecinde gelecek yıl Portekiz'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'na da katılacağını anlatan Arslan, "Şampiyonada birincilik elde ederek, Avrupa şampiyonu unvanımı geri almak istiyorum" dedi.
 
9 YILDA EFSANE OLDU
 
9 yıldır aktif olarak sürdürdüğü dağ koşusunda başarı elde edip, uzun süre performansını üst düzeyde tutmasının kendisi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Ahmet Arslan, "Avrupa Atletizm Birliği tarafından da efsane dağ koşucuları arasında yer aldım. Son iki yılda yaşadığım sakatlıklar nedeniyle performansım düştü. Ama iyi bir hazırlık dönemi geçirerek yeniden eski performansımı yakalayıp, başarı elde edeceğim. Türk sporcularda bu kadar uzun süre istikrar sağlayarak başarı elde eden kişi çok az. Dağ koşusunu, doğada koşmayı çok seviyorum. Dağ koşusunu geleceğin sporu olarak görüyorum. İnsanların büyük şehirlerdeki yaşam stresinden kaçmak isteyenlerin tercih edebileceği spor branşı" diye konuştu.
 
HAYALİ ANTALYA'DA KOŞMAK
 
Antalya'da dağ koşusu dünya şampiyonası düzenlenmesi konusunda yetkililere çağrıda bulunan Arslan, kendi ülkesinde ve yaşadığı kentte yapılacak dünya şampiyonasında sporseverlerin karşısında koşmayı hayal ettiğini söyledi.