''Dik durmanın zamanı''

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ''Kafamızı öne eğip teslim olmak yerine direncimizi göstermenin, dik durmanın ve savaşmanın zamanı'' dedi.

Dik durmanın zamanı
14 Aralık 2011 Çarşamba 21:56 tarihinde eklendi, 3.680 kez okundu.

Güneş, Gençlerbirliği'nin 2-1 kazandığı 14'üncü haftanın erteleme maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, seyircileri önünde Gençlerbirliği karşısında beklenmeyen bir skorla sahadan yenik ayrıldıklarını belirterek, "Oyunun tamamında hakimiyetimiz var ama ilk başlangıçta savaşçı ruhumuzu rakibe hissettirmedik. Rakibin çabuk çıkmasına cevap veremedik. Ardından da kalemizde gol gördük" diye konuştu. 
    
İkinci yarıda ilk pozisyonda yine kalelerinde bir gol daha gördüklerini ifade eden Şenol Güneş, "Ondan sonra hamlelerimiz çok daha fazla oldu, pozisyon da ürettik, goller de bulabilirdik. Fakat, fiziksel ve zihinsel dalgalanmalar bu maçta oyuncular üzerinde çok daha fazla hissedildi" şeklinde konuştu. 
    
Güneş, zaman zaman oyunda olağanüstü işler yapıldığını, zaman zaman ise aynı oyuncunun tamamen oyundan koptuğunu ve bunun da takım bütünlüğünü etkilediğini kaydederek, "Sahamızda tabi böyle bir skor altında yenik duruma düşmemize rağmen oyuncuların hamle yapması sevindirici. Ama oyunun tamamına bakılırsa, yakaladığımız pozisyonları kaçıran, rakibin direncine karşı cevap veremeyen bir takım olarak eksikliklerimiz olduğu bir gerçektir. Kendi gerçeğimizi gizlemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
    
Kaybedilen maç sonrası üzülme zamanı olmadığını söyleyen Şenol Güneş, şöyle konuştu: 
    
"Şimdi tekrar toparlanma ve çalışma zamanı. Bizim üzülmeye de, dinlenmeye de zamanımız yok. Pazar günkü maçtan sonra çarşamba günkü maça hazırlanacağız. Ne kadar erken toparlanırsak, o kadar iyi olur. Kafamızı öne eğip teslim olmak yerine direncimizi göstermenin, dik durmanın ve savaşmanın zamanı. Böyle dönemlerde dikkatli olmalıyız." 
     
-Çapa: "İlk galibiyeti aldık"- 
     
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa ise bu sezon deplasmanda ilk galibiyetlerini aldıklarını söyledi. 
    
Çapa, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, bugüne kadar deplasmanlarda kötü bir futbol oynamadıklarını dile getirerek, "Ancak, yakaladığımız gol fırsatlarını değerlendirememiştik. Bu kez öyle olmadı ve bu sezon deplasmandaki ilk galibiyetimizi aldık" ifadelerini kullandı. 
    
Ligde sıralamada hak etmediği bir yerde bulunan bir takıma karşı oynadıklarını kaydeden Fuat Çapa, "Sonuçta Trabzonspor'a karşı oynuyorsunuz. Şampiyonlar Ligi'nde önemli işler yapmış bir takıma karşı mücadele ettik. Trabzonspor'un yoğun maç temposunun haliyle lige yansıyacağı belliydi. Bunu da görüyoruz. Çünkü Trabzonspor, bir hayli maç oynadı" diye konuştu. 
    
Rakip kim olursa olsun her maçta aynı anlayışla oynadıklarını söyleyen Çapa, şunları kaydetti: 
    
"Biz daha çok bireysel değil de, takım halinde neler yapabiliriz düşüncesi içindeyiz. Maça gelince 2-0'a kadar gayet etkili oyun oynadığımızı düşünüyorum. Maç içerisinde geriye düşen takımlar biraz daha risk alıyorlar. Belki 2-1'den sonra boş alanları yakalayabilsek, skoru 3-1 yapıp rahatlayabilirdik. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Trabzonspor'a da hem UEFA Avrupa Ligi'nde, hem de önümüzdeki haftaki karşılaşmada başarılar dileriz." 
     
-Halil Altıntop: "Bize yakışmayan bir durum var"- 
     
Trabzonsporlu Halil Altıntop da, ligde sonuçların istediği gibi gitmediğini söyleyerek, "İlk yarı Gençlerbirliği bir defa kalemize geldi, o da gol oldu. Ona rağmen çok pozisyon ürettik. İkinci yarıya geldiğimizde ilk şutları yine goldü. Yine de pes etmeden devam ettik, pozisyonlar ürettik. Belki biraz daha erken bulabilseydik golü, daha farklı şeyler olabilirdi" dedi. 
    
Arzu etmedikleri sonuçlar aldıklarını kaydeden Halil, "Bize yakışmayan bir durum var. Çok az puan topladık. Başımız dik kafamız yukarıda yolumuza devam etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. 
    
Genç oyuncu Aykut ise karşılaşmada yenilgiyi hak etmediklerini, ancak önlerindeki iki karşılaşmayı düşündüklerini söyledi. 
     
-5. maçında da puan kaybetti- 
     
Trabzonspor, bu sezon ligde art arda 5. maçında puan kaybı yaşadı. 
    
Son galibiyetini ligin 10. haftasında sahasında Kayserispor'u 2-1 yenerek alan bordo-mavililer, daha sonra Mersin İdmanyurdu deplasmanından 1-1 berabere kaldıktan sonra Beşiktaş'a 1-0 yenildi. Sivasspor deplasmanından ise 2-2'lik beraberlikle dönen Karadeniz ekibi, Galatasaray'a da 3-0 mağlup olmuştu. 
     
-Sahasındaki 4. yenilgi- 
     
Trabzonspor, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki 4. yenilgisini aldı. 
    
Bordo-mavililer, bu sezon sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Beşiktaş'a 1-0, Galatasaray'a 3-0 mağlup olmuştu. 
    
Medical Park Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan bordo-mavililer, böylece sahasında oynadığı 8 maçın 5'inde 14 puan yitirmiş oldu. 
     
-Giray, hastaneye kaldırıldı- 
     
Bu arada, Gençlerbirliği maçında rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrası burnuna darbe alan Giray'ın, maç sonrasında hastaneye kaldırıldığı bildirildi. 
    
Giray'ın burnunda kırık olduğu ve Fenerbahçe maçında forma giyip giyemeyeceğinin kontrollerden sonra belli olacağı belirtildi.