"Doping için ani denetim yapılıyor"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sıfır tolerans ile doping konusunda mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Doping için ani denetim yapılıyor
05 Kasım 2013 Salı 18:47 tarihinde eklendi.

Herkesin bu işin hesabını vereceğini ve bedelini ödeyeceğini vurgulayan Kılıç, tamamen ani ve habersiz denetim yapıldığını, önceden haber verilmediğini belirtti. Kılıç, bu kapsamda 2013 yılında dopingle mücadele için 1077 numune alındığını ifade etti.

Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ve 102 milletvekilinin, Türk sporunda yaşanan doping vakalarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi ve bu konuda verilmiş diğer Meclis araştırma önergeleri görüşülmeye başlandı. Konu hakkında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dopingin sadece Türk sporunu tehdit etmediğini ifade etti.

Dünyada doping kullandığı gerekçesiyle madalyaları geri istenen sporculardan örnek veren Bakan Kılıç, halterin, bisikletin doping kullanımında ilk sıralarda yer aldığına dikkat çekti. Amerika'da 2012 yılında oranın 3,22 iken; bu oranın Türkiye'de 1,34 olduğunu dile getiren Kılıç, buna sevinecek halleri bulunmadığını belirterek, sıfırlanana kadar mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Bakanlık olarak mücadeleye devam ettiklerini anlatan Kılıç, önerge sahibi milletvekillerine teşekkür etti.

2011, 2012 ve 2013 yılında çok doping haberi okunduğunu hatırlatan Kılıç, sıfır tolerans ile mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. Herkesin bu işin hesabını vereceğini ve bedelini ödeyeceğini vurgulayan Kılıç, tamamen ani ve habersiz denetim yapıldığını, önceden haber verilmediğini dile getirdi.

Kılıç, bu kapsamda 2013 yılında dopingle mücadele için 1077 numune alındığını söyledi. Kılıç, kararlı olduklarını ve amansız mücadelenin devam edeceğini belirtti.


CİHAN