Eboue'den acı itiraf

Emmanuel Eboue, neden 27 numaralı formayı giydiğini ilk kez Galatasaray'da açıkladı

Eboueden acı itiraf
19 Mayıs 2012 Cumartesi 10:24 tarihinde eklendi, 1.926 kez okundu.

 

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli oyuncusu Emmanuel Eboue, Türk Telekom Arena'daki Aslantepe GSStore Ülker Fanzone'da taraftarlarla buluştu.

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Eboue, taraftarların sorularını cevaplayıp, lisanslı ürünleri imzaladı. "Aslan Yürekliler-Galatasaray Tribün Tarihi" kitabının yazarı Orhan Ölçen de mağazada taraftarlarla bir araya geldi.
 
Eboue, "27 numaralı formayı giyiyorum çünkü babamın vefat ettiği yaş. Bunu ilk defa ailem olan Galatasaray'da açıklıyorum " dedi.
 
TERİM BABAM GİBİ
 
Emmanuel Eboue, “Fatih Terim de benimle özel olarak ilgileniyor. Kendisine çok şeyler borçluyum” diye konuştu.
 
Şampiyon G.Saray’ın vazgeçilmez isimlerinden Eboue, Aslantepe GS Store Ülker Fanzone’da sarı kırmızılı taraftarlarla buluştu. Büyük bir keyif içinde geçen söyleşide soruları büyük bir içtenlikle yanıtlayan Fildişi Sahilli yıldız, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger’in üzerinde büyük emeği olduğunu söyledi. Fransız hocaya övgüler yağdıran Eboue, Fatih Terim’i de unutmadı ve “O da Wenger gibi babam oldu. Kendisine çok şeyler borçluyum” derken şunları söyledi.
 
Drogba ile oynamak isterim
 
Milli Takım kampındayken Drogba bana G.Saray’ı sordu. Elimden geldiğince kendisine G.Saray’ı anlattım. Ama ne düşündüğünü sormadım. Çünkü bu onun özel hayatı. Benimle birlikte burada forma giyerse çok mutlu olurum. Selçuk İnan’a büyük saygı duyuyorum. Manisaspor maçında Muslera’ya penaltıyı attırınca oda biz de çok mutlu olduk.
 
İngiltere’de agresif oyuncuydum
 
Ben rakip ayırmayı sevmem. Herkesle aynı mücadeleyi gösteririm. Burada çok zorlu rakiplere karşı oynuyoruz. Herkese aynı şekilde yaklaşırım. Türkiye’de çok daha sakinim. Saha dışında yeni arkadaşlarlar, yoldaşlar ve yeni taraftarlar edindim. Eskiden İngiltere’de çok agresifleşen bir oyuncu olabiliyordum. Fakat burada tamamen değiştim.