El Clasico'ya Messi damgası!

Kral Kupası'nı Real Madrid'e kaptıran Barcelona Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Santiago Bernabeu'da Real Madrid'i Messi'nin golleriyle 2-0 yendi ve rövanş için büyük avantaj sağladı.

El Clasicoya Messi damgası!
27 Nisan 2011 Çarşamba 21:14 tarihinde eklendi, 2.785 kez okundu.

 

Maçta tansiyon hiç düşmedi. Pepe ve Pinto kırmızı kartla oyundan atılırken Mourinho da 63. dakikada tribünlere gönderildi.
 
La Liga ve İspanya Kral Kupası olmak üzere beş günde iki kez karşılaşan dünyanın iki devi, bu kez Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında kozlarını paylaştılar. Jose Mourinho ve Pep Guardiola'nın basın toplantılarındaki konuşmalarıyla daha önce başlayan maçta Real Madrid'de sakatlığı süren Sami Khedira ve cezalı Ricardo Carvalho forma giymezken Barcelona'da ise Osasuna maçında sakatlanan Maxwell kadroda yer almadı. Sakatlıktan kurtulan Gabriel Milito yedekler arasında yer alırken kaptan Carles Puyol ise Santiago Bernabeu'da ilk 11'de maça başladı.
 
İki takım şu 11'lerle sahaya çıktı:
Real Madrid: 1-Iker Casillas; 17-Alvaro Arbeloa, 18-Raul Albiol, 4-Sergio Ramos, 12-Marcelo; 3-Pepe, 14-Xabi Alonso, 10-Lassana Diarra; 23-Mesut Ozil, 7-Cristiano Ronaldo, 22-Angel Di Maria.
Barcelona: 1-Victor Valdes; 2-Daniel Alves, 3-Gerard Pique, 14-Javier Mascherano, 5-Carles Puyol; 16-Sergio Busquets, 6-Xavi, 15-Seydou Keita; 17-Pedro, 10-Lionel Messi, 7-David Villa.
 
İLK YARIDA KONTROLLÜ BARÇA, FIRSATÇI REAL - TANSİYON YÜKSEK
Karşılaşmanın ilk tehlikeli pozisyonu 11. dakikada yaşandı. Ceza sahası dışının sağ çaprazından sert vuran David Villa'nın şutu direğin dibinden auta gitti. İlk dakikalarda Barcelona'nın devamlı paslaşması dikkat çekerken Real Madrid ise sanki hata kovalar gibiydi. Karşılaşmanın ikinci pozisyonu da Barcelona'dan geldi. 25. dakikada ceza sahası içinden Xavi'nin vuruşu tecrübeli Iker Casillas'dan döndü. İlk 30 dakikada topu hakimiyetinde bulunduran Barcelona uzak şutlarla kaleyi yokladı.
 
İlk 30 dakikada Xavi 3 kez kaleyi yokladı. 38. dakikada ise tansiyon yükseldi. Arbeloa ve Pedro arasında yaşanan mücadele sonunda Barcelonalı yerde kalırken birden bire maçta elektrik yükseldi. Özellikle Barcelonalı futbolcular hakeme büyük tepki gösterirken ortam kısa süre içerisinde eski sukunetine geri döndü. İlk yarının son dakikasında Real Madrid'de Ronaldo'nun ceza sahası dışından attığı şut kaleci Valdes'den geri döndü. Dönen topa Mesut Özil hareketlendi fakat yan hakem ofsayt bayrağıyla pozisyonun gelişimini durdurdu. İlk yarı 0-0 sona ererken ilk yarıda pozisyondan çok Barcelonalı futbolcuların faul itirazları dikkat çekti. Barcelona kontrollü futbolu seçerken Real Madrid Kral Kupası'nda olduğu gibi geir çeklip fırsat kovaladı.