Emel Onur Broker açıkladı: Amerika'da ev almak sanıldığı kadar zor değil

Florida'da Emlakçılar Derneği yönetim kurulu üyesi ve Amerikan Milli Emlakçılar Derneği global elçisi ve Miami emlak sektörünün en önde gelen isimlerinden olan Emel Onur, Amerika'da ev alabilmek için herhangi bir göçmenlik statüsüne sahip olmanın gerekmediğini söyleyerek...

Emel Onur Broker açıkladı: Amerikada ev almak sanıldığı kadar zor değil
08 Şubat 2022 Salı 14:29 tarihinde eklendi, 2.292 kez okundu.
Florida'da Emlakçılar Derneği yönetim kurulu üyesi ve Amerikan Milli Emlakçılar Derneği global elçisi ve Miami emlak sektörünün en önde gelen isimlerinden olan Emel Onur, Amerika'da ev alabilmek için herhangi bir göçmenlik statüsüne sahip olmanın gerekmediğini söyleyerek, "Ev alabilmek için Amerika'da olmanıza bile gerek yok. Bu açıdan çok esnek bir ülke. Geçen yıllarda bir çok yatırımcımıza evi online olarak gezdirerek, Amerika'da bir ev sahibi yaptık" dedi. Amerika'da ev alırken alıcıdan herhangi bir komisyon alınmadığını ayrıca hiç kimseye herhangi bir vekaletname verilmesinin dahi gerekmediğini vurgulayan Emel Onur "En önemli husus mutlaka Amerika'dan Gayrimenkul Danışmanı Lisansı olan deneyimli ve yerel danışmanlarla çalışmak" dedi.
 
Miami’de ev almanın sanıldığı kadar zor olmadığının, önemli olanın güvenilir yerel bir uzmandan yardım almak ve doğru soruları sormak olduğunu söyleyen Onur, Miami’de ev hayali kuranları aydınlattı.
 
1-Miami’de ev almak için Green Card veya Amerikan vatandaşlığı gerekiyor mu?
 
Hayır. Amerika’da ev almak için herhangi bir göçmenlik kategorisine sahip olmak ya da vatandaşlık şartı yok. Hatta Amerika’da olmanız bile gerekmiyor. Geçen sene pek çok müşterimize Amerika’ya ayak basmadan, evi Skype üzerinden gezdirip, tüm işlemi e-mail ve EFT ile tamamlayıp, kendilerini ev sahibi yaptık.
2-Miami’de yazlık ev alırsam Green Card ya da vatandaşlık alabilir miyim?
 
Miami’de ev almak, evin değeri ne kadar olursa olsun, herhangi bir göçmenlik statüsü sağlamıyor.