Emenike'nin golü Spartak'a yetmedi

Rusya Premier Ligi 4. hafta karşılaşmasında Kuban Krasnodar'a konuk olan Spartak Moskova, gollü geçen karşılaşmadan 2-2 beraber ayrılarak sezonun ilk puan kaybını yaşadı.

Emenikenin golü Spartaka yetmedi
04 Ağustos 2013 Pazar 22:18 tarihinde eklendi.
Fenerbahçe'nin transfer görüşmeleri yaptığını borsaya bildirdiği eski oyuncusu Emenike ise gol perdesini açarak bu haftada boş geçmedi ve 3'te 3 yaptı.
 
Karşılaşmanın 30'cu dakikasında soldan gelen topa iyi yükselerek kafa ile topu ağlara yollayan Emenike, karşılaşmanın ilk yarısının da skorunu belirlemiş oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında ev sahibi olmanın avantajını kullanmak isteyen Kuban Krasnodar, Sprtak kalesinde daha fazla etkin olmaya çalıştı ve 66'da Senegalli oyuncusu İbrahima Baldé ile önce durumu eşitledi, 70'te ise Alexandre Luiz Reame ile 2-1 öne geçti.

Bu golden sonra 73'te Emenike'yi kenara alan Karpin, yerine Yura Movsisyan'ı oyuna aldı. Movsisyan ise oyuna girdikten birkaç dakika sonra yaklaşık 30 metreden Kuban kalecisini avlayarak 75'de Spartak'a beraberliği getiren golü attı. Bu gol aynı zamanda karşılaşmanın da skoru olurken, Spartak Moskova lider girdiği haftada yaşadığı puan kaybı ile puanını 10'a yükseltip aynı puanlı Rostov'un ardından averajla ikinci sırada yer aldı. Kuban ise puanını 6'ya yükseltip puan cetvelinde 6.sırada yer aldı.
 
EMENİKE 3'TE 3 YAPTI
 
Kırımızı- beyazlıların gol ayağı Emenike, uzun süren sakatlık döneminden sonra ligin ilk karşılaşması olan Krylya Sovetov maçı ile 16 Temmuz tarihinde tekrar sahalara dönmüştü. O karşılaşmaya yedek çıkan Nijeryalı, gol ile buluşamazsa da sonraki Ural, Dinamo Moskova karşılaşmalarından sonra bu hafta Kuban Krasnodar filelerini de havalandırarak son 3 maçında da gol ile buluşarak ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi.
 
ÇANTA, HAVAALANI, İSTANBUL
 
Spartak Moskova'nın eski forvet oyuncusu Valery Reinhold, bütün hafta Fenerbahçe'ye gidip gitmeyeceği konuşulan Spartak Moskova'nın Nijeryalı forveti Emmanuel Emenike ile ilgili, "Bırak gitsin! Spartaklı olmak istemiyorsa çanta, havaalanı, İstanbul! Varsın orda oynasın.

Spartak'ın kendisini kulübe adamayan futbolcuya ihtiyacı yok. Varsın onu satsınlar. Biz yaklaşık bir yıldır Emenike yeniden ne zaman oynayacak diye bekledik" dedi.

DHA