Engin'i yakan o rapor!

.G.Saraylı Engin Baytar’'ın Süper Kupa maçında hakemlerle yaşadığı diyaloglar ortaya çıktı.

Engini yakan o rapor!
22 Ağustos 2012 Çarşamba 14:32 tarihinde eklendi.

 

Engin Baytar kırmızı kartın ardından soyunma odasına giderken Fenerbahçe taraftarlarına ağır bir şekilde küfür ettiği belirtiliyor.
 
Süper Kupa maçında karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır’a saldırısıyla Türk futbolunun bugünlerde bir numaralı gündemi haline gelen G.Saraylı Engin Baytar’ın yaşananlarla ilgili gündeme oturan şok iddiaları gözleri sevkine neden olan raporlara çevirdi… 
 
Yıldız futbolcunun “Ben o anda kırmızı kart gerektirecek bir şey yapmadım. Küfür filan etmedim sadece hocaya golün ofsayt olduğunu söyledim” demesinin ardından sporx.com Süper Kupa maçının raporlarına ulaştı. 
 
Bu arada MHK olayın vahametinden dolayı maçtan iki gün sonra hakemlerden ek birer rapor daha istediği ortaya çıktı.
 
ENGİN NEDEN ATILDI ?
 
Engin Baytar’a kırmızı kart gösteren Çakır’ın Galatasaraylı oyuncuyu ihracı ile ilgili raporunda, “… Maçın 68. dakikasında Galatasaraylı futbolcu Engin Baytar uzak bir noktadan koşarak hızla yanıma gelmiş ve iki eliyle otoritemi sarsacak şekilde göğsümden sertçe iterek bana ‘hem el var hem ofsayt, görmüyor musun Allah belanı versin senin…’ diyerek hakaret etmiştir” sözlerine yer verdi. Çakır’ın raporuna göre Engin Baytar’ın küfür etmediği ama maçın hakemine hem fiziki müdahalede bulunduğu hem de bela okuyarak hakaret ettiği gerekçesiyle ihraç edildiği ortaya çıkmış oldu.
 
SALDIRI ANI İÇİN NELER YAZILDI ?
 
Çakır’ın TFF Hukuk Müşavirliğine ve oradan da disiplin kuruluna giden iki sayfalık bu raporunda ihraç sonrası saldırı ile ilgili olarak da, “ … Galatasaraylı futbolcu ihracın ardından bu defa formamın iki yakasından iki eliyle tutarak boğazımı doğru vurmaya boğazımı sıkıştırmaya çalışarak fiili bir saldırı gerçekleştirmiştir. Oyuncunun bana bu saldırısı ve sürüklemesi takım arkadaşlarının gayreti ile sonlandırılmıştır” sözlerine yer vermiş.
 
4.HAKEM SÜLEYMAN ABAY RAPORUNDA NE VAR ?
 
Raporlarda ayrıca Engin Baytar’ın oyun sahasını terk edip soyunma odasına giderken tünel önünde de maçın 4. Hakemi Süleyman Abay’ın üzerine yürüdüğü ve hakaret ettiği ortaya çıktı. Hakem Süleyman Abay’ın da raporunda Engin Baytar’ın saha çizgilerini terk ettikten hemen sonra çıkış tüneline giderken bu kez kendisinin üzerine doğru yürüdüğü, saldırma eylemi içinde olduğu, ancak bunun engellendiği ve yanına yaklaşarak kendisine, “Senin de, hepinizin de Allah belasını versin” diye hakarette bulunduğu ve bunu iki kez tekrarladığına yer verdi.
 
FENERBAHÇE TRİBÜNLERİNE “O… Ç…”
 
Olayların ardından Cüneyt Çakır ile ilgili yaptığı açıklama ve iddialarla bu hafta da futbolun bir numaralı gündemi olan Engin Baytar’ın, “Ne hakemlere ne başkasına benim o olaylar sırasında kimseye küfrüm olmadı” demesine karşılık raporlarda Engin Baytar’ın Fenerbahçe tribünlerine küfür ettiği ortaya çıktı. 
 
Küfür ifadeleri maçın iki temsilcisi ve 4.hakemi Süleyman Abay’ın raporlarında yer aldı. Müsabakanın temscilcilerinin TFF’ye verdiği raporda, “… Oyundan ihraç edilen Engin Baytar sahaya terk ederken bu kez 4.hakeme saldırmaya yeltenmiş ancak engellenmiştir. Daha sonra çıkış tüneline girerken Fenerbahçe taraftarlarına dönerek,” An… si… o… çocukları sizi” diye küfür etmiştir” sözlerine yer verdi.

(Esat Dergi/sporx)