Ergin Gül, basketbol il temsilciliğine seçildi

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde '12 Dev Adam Basketbol Okulu'ndaki başarılı çalışmaları ile Basketbol Federasyonu'nun dikkatini çeken Eczacı Ergin Gül, yeni dönemde Türkiye Basketbol Federasyonu Yozgat İl Temsilciliğine seçildi.

08 Şubat 2013 Cuma 20:51 tarihinde eklendi.

 

Dört yıl boyunca Yozgat merkez ve ilçelerdeki tüm basketbol faaliyetlerinde federasyonu temsilen görev alacak olan Ergin Gül, turnuvaların organizasyonu, hakem tayinleri, sonuçların tescili ve federasyonla ilişkiler konularında faal olarak görev yapacak.
 
Ergin Gül, görev yapacağı sürede Yozgat'ta basketbolu geliştirmek için gayret sarf edeceğini, en büyük hedefini ise bu süreçte genç ve yıldız yaş gruplarında milli takımlara oyuncu gönderebilmek olduğunu belirtti. Basket hayatına seyirci olmanın dışında 2003 yılında Yozgat 12 Dev Adam Basket Okulu’nun kuruluşuyla başlayan ve okulun başkanı ve yöneticisi olan Ergin Gül, Antrenör Ferhat Erdem'in de tecrübe ve katkılarıyla 2005 Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. Ferhat Erdem’in başka bir göreve atanmasıyla süreç kesintiye uğradı ve okul 2009 yılında kapandı. Başarılarını devam ettirmeyi isteyen Gül, 12 Dev Adam Basket Okulu'nu Sorgun’da 21 öğrenciyle tekrar açtı. Ferhat Erdem'in de takıma antrenörlük yapmasıyla 2012’de Türkiye’de ilk defa bir ilçe basket okulu Türkiye şampiyonu oldu.
 
Takım oyununun çok önemli olduğunu söyleyen Ergin Gül, hitap ettikleri yaş grubunun 7-13 yaş grubu olduğunu ve takım olma bilincinin bu yaş grubu çocuklarda çok önemli olduğunu söyledi. Ergin Gül, görev yapacağı sürede Yozgat'ta basketbolu geliştirmek için gayret sarf edeceğini, en büyük hedefini ise bu süreçte genç ve yıldız yaş gruplarında milli takımlara oyuncu gönderebilmek olduğunu belirtti.

CİHAN