Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı Türkiye şampiyonu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 07-12 Mayıs 2013 tarihlerinde Adana'da gerçekleştirilen Üniversiteler Süper Lig Basketbol Şampiyonasında, Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı Türkiye şampiyonu oldu.

Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı Türkiye şampiyonu
13 Mayıs 2013 Pazartesi 11:43 tarihinde eklendi, 3.099 kez okundu.

Finalde Bahçeşehir Üniversitesi’ni 75-69 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu olan Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı, gelecek yıl Hollanda'da yapılacak Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları’nda Türkiye'yi temsil edecek.

Son 4 yılda 3 Türkiye şampiyonluğu ve 1 Avrupa 3.lüğü bulunan Fatih Üniversitesi Üniversiteler Süper Lig Basketbol Şampiyonasında Bahçeşehir Üniversitesi’ni 75-69’luk skorla yenerek bir kez daha Türkiye Şampiyonu oldu. Turnuvanın en değerli oyuncusu Fatih Üniversitesi’nden Kerem Özkan seçildi.

“BU BAŞARI, TÜRKİYE’NİN BAŞARISIDIR”

Takım kaptanları Caner Ercan ve Kerem Özkan ise şampiyonluğun kendileri için tesadüf olmadığını, ortaya koydukları bu başarıyı Fatih Üniversitesi ailesine hediye ettiklerini belirttiler. Takım kaptanları, “Bu başarı ve şampiyonluklar sadece bizim değil Türkiye’nin başarısıdır.” dedi.

Sportif Direktör M. Coşkun Uslusoy ise bu yıl Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istediklerini ifade ederek, “Takımın performansı üst düzeyde, önce finali sonra da şampiyonluğu elde etmek istiyoruz.” diye konuştu.


CİHAN