Faturaya kızan onlara çatıyor !

İstanbul’un doğalgaz dağıtımını yapan İGDAŞ’ın aynı ismi taşıyan kulübü de tepkilerden dertli ancak Mavi-Beyazlılar’a gösterilen tepkilerin nedeni biraz farklı.

Faturaya kızan onlara çatıyor !
20 Aralık 2011 Salı 09:53 tarihinde eklendi.

 

Müessese takımları genelde ‘kamu parası’ harcadıkları gerekçesiyle bazı kesimlerin tepkisini çekmiştir. İstanbul’un doğalgaz dağıtımını yapan İGDAŞ’ın aynı ismi taşıyan kulübü de tepkilerden dertli ancak Mavi-Beyazlılar’a gösterilen tepkilerin nedeni biraz farklı. İGDAŞ, gittiği deplasmanlarda, doğalgaz faturasından canı yananlar tarafından adeta düşman gibi görülüyor! 
 
Bu sezon İstanbul 1. Amatör Lig’de 5. Grup’ta mücadele eden ve düşme potasında bulunan İGDAŞ Spor Kulübü’nün teknik direktörü Hasan Aslan, gittikleri müsabakalarda taraflı-tarafsız izleyiciler tarafından haksız yere eleştirilmekten ve adeta düşman gibi karşılanmaktan şikâyetçi. 
 
Aslan, bilhassa sonbahar ve kış aylarında alakasız tepkilere maruz kaldıklarını belirterek şunları söyledi: “Adamın birisi geçen hafta tribünden maç henüz başlamadan bize hakaret etmeye yelteniyor ve diyor ki, ‘…Bunlar bana 300 TL doğalgaz faturası gönderdi, bunlara her türlü pisliği yapmamız lazım, hem yenelim hem de dövelim bunları…’ Böyle komik şeylerle karşılaşıyoruz. Bize de dönüyor ve ‘Benim paralarım ile ayakta kalıyorsunuz’ diyor. Daha önce de defalarca bu gibi nahoş olaylarla karşılaştık.” 
 
‘Biz de fatura ödüyoruz!’ 
“Doğalgaz faturalarının miktarını biz belirlemiyoruz” diyen Aslan, “Ben, diğer antrenörlerimiz, sporcularımız ve çalışanlarımız da bu faturaları ödüyor. Çok kullanırsan faturaya yansır elbette. Ayrıca fatura fiyat ayarlamalarını İGDAŞ değil, EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) ve BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.) belirlemektedir. Bunu bizimle bağdaştırmak veya bel altından vurmak çok yanlış ve maalesef bazı kesimler kasıtlı ve bilinçli olarak bizi karalamak istiyor” diye konuştu. 
 
Aslan, mütevazı şartlar altında mücadele ettiklerini belirterek, “Kurulduğumuz 1999 yılı hariç asla çok iddialı bir takım kurmadık. Hiçbir zaman ciddi bütçelerle yola çıkmadık. Zaten biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir kurumuz. Öyle kafamıza göre bütçe yapma lüksümüz olamaz. Bu sezon 3 takımımız liglerde mücadele ediyor ve toplam bütçemiz 25 bin TL. Buna her türlü masrafı ekleyebilirsiniz. Lisans bedelleri, yol giderleri, sporcuların ihtiyaçları vesaire… 6 yıldır kulübe forma yaptırmadık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tüm amatör kulüplere dağıttığı formaları giyiyoruz, yine Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği eşofmanlar ile maçlara gidiyoruz. Aynı formaları 3 kategoride de kullanıyoruz” dedi. 
 
‘Hiç taraftarımız olmadı’ 
Alibeyköy, Gazi Mahallesi ve Kuştepe’de oynamış ve daha sonra serbest kalmış, bedelsiz sporcuları bünyelerine kattıklarını söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, “Masraftan kaçınmak için bu yolu tercih ediyoruz. Bizim amacımız sportif başarı yapmak değil, bir amatör kulübün daha kapanmasına engel olmak. Amatör spor kulüplerinin hali ortada. Bir iki kurumun haricinde destek veren yok. Bizim derdimiz, İGDAŞ Spor Kulübü kapanmasın. Biz isteseydik çalıştıracak birçok kulüp bulurduk ancak bizim de niyetimiz kulübümüzün görüşleri ile aynı. Maçımıza Faik Aksoy Bey’in haricinde gelen yöneticimiz yok, hiçbir zaman taraftarımız olmadı. 2009’da şampiyon olduğumuz sezon bile, çalışanlarımızın az bir kısmı ile altyapı sporcularımız sadece şampiyonluk maçına geldiler” ifadelerini kullandı.

Radikal