F.Bahçeliler bu sözlere çok kızacak

Spor yorumcusu Hıncal Uluç, Fenerbahçe'nin kaptanı Alex'in önemli bir futbolcu olmadığını dile getirdi.

F.Bahçeliler bu sözlere çok kızacak
22 Ağustos 2012 Çarşamba 10:20 tarihinde eklendi.

 

Sabah Gazetesi'nin usta kalemlerinden Hıncal Uluç, haftanın spor gündemini değerlendirdi.
 
Alex ile Hagi'yi kıyaslayan Uluç, sabahspor.com'a yaptığı açıklamada Brezilyalı oyuncuyu eleştirdi.
 
İşte Uluç'un sözleri...
 
"Alex benim için önemli bir futbolcu değil. Alex, Fenerbahçe gibi yıllardan beri çok kötü top oynayan bir takımın içinde anlık parlamalarıyla gol yaratan bir adam. Bu Fener'de oynar ama bir düzen içinde oynayan bir takımda, 90 dakikanın sadece 10 dakikasında oynayan bir adamın yeri yok. Alex Fener'i kurtarır işte o kadar!..
 
Hagi süperstar... Dünyanın en iyi takımı da elinde olsa Hagi geldi mi oynar. Yani senin mükemmel bir takımın var ama Messi gelmiş. 'Ben bu takımı bozmam' diyebilir misin?
 
1982 Dünya Kupası başladığında Fransa; 'Avrupa'nın Brezilyası' dedirtecek güzellikte bir top oynadı. 82'nin efsanesi Fransa'ydı ve bu efsaneyi yaratan da orta sahasıydı. Tigana, Giresse, Genghini, Fernandes... Muhteşem bir orta dörtlüydü ve de orta sahanın asıl adamı Platini sakattı. 
 
Bu dörtlü arka arkaya 3 maç muhteşem oynayınca, ben de oradaydım; basın toplantısında teknik direktör Hidalgo'ya sordular; "Senin muhteşem bir orta dörtlün var. Peki Platini iyileşince ne olacak?" Adam dedi ki; "Elinde Platini gibi bir adam varsa onu koyarsın, etrafına da 10 kişi koyarsın ve bir takım olur."